Συναγερμός στην Πάτρα: Νέα υπόθεση(;) “μικρής Μαρίας” σε καταυλισμό Ρομά

Συναγερμός στην Πάτρα: Νέα υπόθεση(;)
Νέα υπόθεση “μικρής Μαρίας” φαίνεται να συγκλονίζει στην Πάτρα…
Η Αστυνομία με συντονισμένη επιχείρηση χθες (Σάββατο) στις 7.30 το πρωί, μπήκε αιφνιδιαστικά σε σπίτι ΡΟΜΑ στην Πάτρα και σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του dete.gr πήρε το παιδί της οικογένειας, στην περιοχή Ιτεών, απέναντι απο το παλαιό νυχτερινό κέντρο διασκέδασης “Villy’s Park”.

Το παιδί, ένα κοριτσάκι ηλικιάς περίπου 3,5 ετών, κίνησε τις υποψίες των Αρχών ασφαλείας, με δεδομένα τα χαρακτηριστικά της εξωτερικής του εμφάνισης. Συγκεκριμένα, το παιδί είναι ξανθό και με γαλανά μάτια, κάτι που όπως φαίνεται υπήρξε αρκετό για να δοθεί βαρύτητα σε σχετική ανώνυμη καταγγελία που έγινε, πιθανότατα στο “Χαμόγελο του Παιδιού”.

Στο σπίτι που έγινε η επιχείρηση της Αστυνομίας, διαμενει η μητέρα με το νέο σύζυγό της και τους γονείς της, ενώ το παιδί είναι καρπός του γάμου της με τον πρώτο σύζυγό της, ο οποίος διαμένει στην Αθήνα.

Η Αστυνομία, σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού περιέθαλψαν το βρέφος για πολλές ώρες, αλλά μετά και τις απεγνωσμένες εκκλήσεις της μητέρας και των γονέων της, επέστρεψαν το παιδί αργά χθες το απόγευμα.

Ωστόσο, έχουν καλέσει τη μητέρα να προσκομίσει αύριο Δευτέρα το πρωί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές πιστοποιητικό οικογενειακής μερίδας και ληξιαρχική πράξη γεννήσεως, ενώ άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να κληθεί η μητέρα να κάνει και τεστ DNA, προκειμένου να πιστοποιηθεί η ταυτότητα του παιδιού.

Ωστόσο, οι περίοικοι κάνουν λόγο για τραγικό λάθος, αφού όπως υποστηρίζουν μιλώντας στο dete.gr, γνωρίζουν τη συγκεκριμένη οικογένεια των ΡΟΜΑ εδώ και πολλά χρόνια, αλλά και το βρέφος από την στιγμή κιόλας που γεννήθηκε και μπορούν με βεβαιότητα να βεβαιώσουν, ότι δεν συντρέχει λόγος για αναβίωση μιας νέας “υπόθεσης Μαρίας” και ενδεχόμενης απαγωγής βρέφους.

Μάλιστα έλεγαν, οτι και τα υπόλοιπα δύο παιδιά της μητέρας με το νέο σύζυγό της, είναι και αυτά ξανθά και ανοιχτόχρωμα.

Η υπόθεση έχει όπως ήταν αναμενόμενο,  έχει ξεσηκώσει, όχι μόνο την οικογένεια και τους συγγενείς των δύο γονέων, αλλά και ολόκληρη την κοινότητα των ΡΟΜΑ στην περιοχή. Κάποιοι μάλιστα απείλησαν με δυναμικές κινητοποιήσεις και αντιδράσεις, κάτι που ευτυχώς αποφεύχθηκε απο την ψύχραιμη στάση των επικεφαλής της κοινότητας, αλλΆ και της απόφασης των αστυνομικών αρχών, να επιστρέψουν το παιδί στην οικογένεια του.

Πάντως σε κάθε περίπτωση, ‘όπως γνωρίζει καλά το dete.gr οι ΡΟΜΑ τηρούν στάση αναμονής, ενώ διαμαρτύρονται έντονα για τον διασυρμό και την ταλαιπωρία που υφίστανται, μετά τη στοχοποίηση που έχει γίνει στη φυλή τους, από την πρόσφατη και πολύκροτη ” υπόθεση της Μαρίας” που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...