Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για το Κυπριακό

ΥΠΕΞ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΖΙΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Στη συνεδρίαση του ΕΣΕΠ, που πραγματοποιείται υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, εν όψει της διεθνούς διάσκεψης της 12ης Ιανουαρίου στη Γενεύη, μετέχουν εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή, η οποία δεν έχει προσκληθεί. Υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ δεν μετέχει στο ΕΣΕΠ από θέση αρχής.

Ειδικότερα, συμμετέχουν εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ οι Κωσταντίνος Δουζίνας, Μαρία Τριανταφύλλου και Παναγιώτης Τριγάζης, εκ μέρους της Ν.Δ. ο Γιώργος Κουμουτσάκος και ο πρέσβης Γιώργος Σαββαΐδης, από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Ανδρέας Λοβέρδος, από το Ποτάμι ο Σπύρος Δανέλλης και ο Γιώργος Κακλίκης, εκ μέρους των ΑΝΕΛ ο Δημήτρης Καμμένος και ο Ελευθέριος Καραγιάννης και από την Ένωση Κεντρώων ο Γιώργος Κουτουλάκης και ο Μάριος Γεωργιάδης.

Παρόντες είναι ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και οι υφυπουργοί Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και Τέρενς Κουίκ, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου, ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά Πέτρος Λιάκουρας και ο εμπειρογνώμονας πρεσβευτής σύμβουλος Α’, Γιώργος Μπακατσιάνος.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...