Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί στο Αγρίνιο που προμηθεύονταν ναρκωτικά, εξαπατώντας φαρμακοποιούς της περιοχής.

Οι δράστες προμηθεύονταν τα ναρκωτικά, εξαπατώντας φαρμακοποιούς της περιοχής.

Κατασχέθηκαν συνολικά 371 ναρκωτικά φαρμακευτικά δισκία.

Συνελήφθησαν χθες (8-8-2012) το πρωί, στο Αγρίνιο, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 40 και 37 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για προμήθεια, διάθεση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών καθώς και για νόθευση, κατάρτιση και χρήση πλαστών ιατρικών συνταγών.

Ειδικότερα από την συστηματική έρευνα που ενήργησαν οι Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου προέκυψε ότι ο 40χρονος ημεδαπός είχε νοθεύσει ιατρική συνταγή αγοράς φαρμακευτικών δισκίων που του είχε χορηγηθεί και με τη χρήση φωτοτυπικών μηχανημάτων την είχε αναπαραγάγει διατηρώντας μόνο τις ιατρικές σφραγίδες και υπογραφές.

Στη συνέχεια αποτύπωνε στα λευκά στελέχη, αύξοντες τετραψήφιους αριθμούς και προέβαινε στη χειρόγραφη συνταγογραφηση ναρκωτικών χαπιών είτε στο όνομα του είτε στο όνομα συνεργών του.

Με τη μέθοδο αυτή, οι δράστες προμηθεύονταν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σκευασμάτων, εξαπατώντας φαρμακοποιούς του Αγρινίου.

Για τη σύλληψη των δραστών ενεργήθηκε, χθες (8-8-2012) το πρωί, αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία εντοπίστηκε ο 37χρονος να βγαίνει από φαρμακείο στο Αγρίνιο, έχοντας προμηθευτεί 3 κουτιά με 90χαπια hipnsedon και 2 κουτιά με 60 χάπια vulbegal προσκομίζοντας για την αγορά τους πλαστογραφημένη ιατρική συνταγή που είχε προμηθευτεί από τον 40χρονο.

Σε σωματική έρευνα που ακολουθησε στον 37χρονο συλληφθέντα, οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν ακόμα 23χαπια vulbegal και 60 χάπια hipnsedon καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο ενώ σε έρευνα που ενεργήθηκε στην οικία του στο Αγρίνιο, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης 46 χάπια hipnsedon και 32χαπια vulbegal.

Έπειτα εντοπίστηκε ο 40χρονος και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του και στο αυτοκίνητο του παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής:

•    Εξήντα φαρμακευτικά δισκία vulbegal
•    Δυο πλαστές ιατρικές εκθέσεις
•    Οκτώ πλαστές ιατρικές συνταγές
•    Δυο κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Το προανακριτικό έργο εκτελείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...