Συνελήφθη ο «ποντικός» του Κολωνακίου (Εικόνες)

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ                                                                                       

Τουλάχιστον 86 διαρρήξεις και κλοπές καταστημάτων και γραφείων στο Κολωνάκι είχε πραγματοποιήσει ένας 45χρονος ο οποίος συνελήφθη το περασμένο Σάββατο στο Ίλιον από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Συντάγματος.

Ακόμα, αναζητούνται οι κλεπταποδόχοι συνεργοί του. Μεταξύ των θυμάτων του βρίσκονται γνωστός ποινικολόγος και πρώην ευρωβουλευτής.

Συγκεκριμένα, έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησε ειδική ομάδα Αστυνομικών που είχε συσταθεί για τον εντοπισμό των δραστών υποθέσεων κλοπών από καταστήματα και γραφεία στην περιοχή του Κολωνακίου, εξακριβώθηκε η εγκληματική δράση και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 45χρονου.

Όπως διαπιστώθηκε ο δράστης παραβιάζοντας την κλειδαριά της κεντρικής εισόδου ή τα παράθυρα των κοινόχρηστων χώρων εισέρχονταν σε γραφεία και καταστήματα και αφαιρούσε από το εσωτερικό τους χρηματοκιβώτια, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, υπολογιστές, εμπορεύματα και άλλα αντικείμενα αξίας.

Ακολούθως, από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    Αεροβόλο πιστόλι

    Ηλεκτρονικές συσκευές

    Εξαρτήματα Η/Υ

    Πίνακες ζωγραφικής

    Εμπορεύματα καταστημάτων

    Κλειδιά καταστημάτων

    Αντικλεπτικοί μηχανισμοί ενδυμάτων

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί  85 περιπτώσεις κλοπών, ενώ εξακριβώθηκε η συμμετοχή του σε υπόθεση ληστείας το 2012, κατά την οποία οι δράστες, φορώντας στολές αστυνομικών, ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν φορτηγό όχημα που μετέφερε προϊόντα καπνού.

Επισημαίνεται ότι, ο 45χρονος είχε εκτίσει στο παρελθόν ποινή φυλάκισης για αντίστοιχα αδικήματα και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων κλοπών συνεχίζεται.

Συνελήφθη ο ποντικός του Κολωνακίου - Στο στόχαστρο του πολιτικός και δικηγόρος

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...