Συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός για διάπραξη ληστειών και κλοπών κατ΄ εξακολούθηση.

Αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον 26χρονο όταν σήμερα το πρωί, απειλούσε να πέσει στο κενό, από  μπαλκόνι  2ου ορόφου του Αστυνομικού Μεγάρου.

 

Συνελήφθη, χθες (11-10-2011) το βράδυ στη Πάτρα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 26 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστειών και κλοπών κατ΄ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, ο 26χρονος χθες (11-10-2011) το βράδυ στη Πάτρα, με την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσε από γυναίκα περιπτεριούχο το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.

Τον 26χρονο αναζητούσαν ήδη οι Αστυνομικές Αρχές, καθώς με τον ίδιο τρόπο είχε διαπράξει στις 10-11-2011 το απόγευμα, στη Πάτρα, ληστεία σε άλλο περίπτερο, όπου είχε αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ.

Ο εντοπισμός και η σύλληψη του δράστη επετεύχθη μετά από συντονισμένες αστυνομικές αναζητήσεις. Στην κατοχή του βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην παθούσα.

Από την αστυνομική έρευνα, που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι ο 26χρονος την ημέρα της σύλληψης του (11-10-2011) το απόγευμα στη Πάτρα, είχε αφαιρέσει ένα κυτίο συλλογής χρημάτων της Μ.Κ.Ο «Χαμόγελο του Παιδιού» από κατάστημα ελαστικών, ενώ επιπλέον είχε διαρρήξει ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, αφαιρώντας το ράδιο cd και διάφορα έγγραφα.

Σήμερα το πρωί, ο 26χρονος ενώ βρισκόταν δεσμευμένος με χειροπέδες στο γραφείο προανακρίσεων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών (στο 2ο όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου) φρουρούμενος από δυο αστυνομικούς εξωτερικά του γραφείου και εξεταζόταν από αρμόδιο Αξιωματικό, κατάφερε με αστραπιαίες κινήσεις να βγει από ανοικτό παράθυρο στο μπαλκόνι, όπου ανέβηκε στο περβάζι και απειλούσε να πέσει στο κενό, διαμαρτυρόμενος για τη σύλληψη του.

Οι αστυνομικοί διαχειρίστηκαν το περιστατικό με μεθοδικές και προσεκτικές ενέργειες  και ο ειδικός διαπραγματευτής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, που ανέλαβε τις διαπραγματεύσεις, κατάφερε μαζί με τον το Διευθυντή της Ασφάλειας Πατρών  να τον ακινητοποιήσουν.

Κατά τη διάρκεια του συμβάντος κλήθηκε για συνδρομή κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών.

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας διατάχθηκε η πειθαρχική εξέταση της υπόθεσης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...