Συνεννόηση Κύπρου – Ρωσίας για αναδιάρθρωση του δανείου των 2,5 δισ. ευρώ

Συνεννόηση Κύπρου - Ρωσίας για αναδιάρθρωση του δανείου των 2,5 δισ. ευρώ
Τι αποκάλυψε στο Reuters ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με έγγραφο της Τρόικα περί συμφωνίας με τη Ρωσία.

Εντός της ημέρας ή την Τετάρτη, ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης θα αποστείλει επιστολή στη ρωσική κυβέρνηση για διαφοροποίηση των όρων αποπληρωμής του ρωσικού δανείου ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, επιβεβαιώνοντας σχετική είδηση του πρακτορείου Ρόιτερς, βασισμένη σε έγγραφο της τρόικας περί συμφωνίας της Ρωσίας για αναδιάρθρωση του δανείου, ανάφερε ότι η δανειακή σύμβαση προέβλεπε εφάπαξ αποπληρωμή του δανείου το 2016.
«Εκείνο που ζητά η κυπριακή κυβέρνηση είναι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και με δόσεις, αρχίζοντας από το 2018 και μείωση του επιτοκίου», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος. Είπε επίσης ότι από τη στιγμή που η Βουλή ενέκρινε τη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο, άνοιξε και ο δρόμος για διευθέτηση των όρων του ρωσικού δανείου.
Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι, εντός της εβδομάδας αναμένεται και η έγκριση από τον μηχανισμό στήριξης, της εκταμίευσης της πρώτης δόσης του δανείου των 10 δισ. ευρώ, ύψους τριών δισ. Η εκταμίευση αναμένεται να γίνει στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

ΚΥΠΡΟΣ

Πηγή: http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...