Συνεργασία Δήμου Δωρίδος και Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για την αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων

dimos-doridas4 Την επιστημονική συνδρομή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ζήτησε ο Δήμος Δωρίδος προκειμένου να διερευνηθούν κατολισθητικά φαινόμενα που έχουν εκδηλωθεί στις Τοπικές Κοινότητες Πενταγιών, Κροκυλείου, Αλποχωρίου, στον οδικό άξονα Τειχίου, Παλαιοξαρίου, Ποτιδανείας και στον παραλιακό δρόμο Σεργούλας – Γλυφάδας.

Κλιμάκιο Καθηγητών του Πολυτεχνείου με επικεφαλής τον κ. Δημήτριο Ρόζο, σε συνεργασία με τον ομότιμο Καθηγητή Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Γεώργιο Κούκη επισκέφτηκαν τις περιοχές των κατολισθήσεων για επιτόπια έρευνα, προκειμένου να συντάξουν και να παραδώσουν στον Δήμο εκθέσεις με προτάσεις για την αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών. Στο κλιμάκιο των Καθηγητών συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Καλλιαμπέτσος.

Οι προτάσεις του Πολυτεχνείου θα στοχεύουν σε άμεσες, οικονομικές και αποτελεσματικές παρεμβάσεις, όπως δήλωσε ο καθηγητής κ. Δημήτριος Ρόζος στον Δήμαρχο κ. Γεώργιο Καπεντζώνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα και οι προτάσεις του Πολυτεχνείου για την αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων γίνεται χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση του Δήμου, αλλά στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, που έχουν συνάψει προγραμματική σύμβαση για την έρευνα των υδρογεωλογικών συνθηκών και διαχείρισης υδατικού δυναμικού της Δημοτικής Ενότητας Βαρδουσίων που είναι σε εξέλιξη.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...