Συνεργασία Περιφερειάρχη με τον Γενικό Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος

Συνεργασία Περιφερειάρχη με τον Γενικό Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος

Συνάντηση συνεργασίας είχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με τον Γενικό Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Σωκράτη Αλεξιάδη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τέθηκε στο επίκεντρο η πορεία των έργων Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) και αποχετευτικών δικτύων που υλοποιούνται από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας με πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΠΠΕΡΑΑ) 2007-2013.

Ιδιαίτερα συζητήθηκαν τα χρηματοδοτικά προβλήματα, οι τεχνικές αστοχίες και οι καθυστερήσεις που αφορούν στα έργα «Αποπεράτωση Αποχέτευσης Γαστούνης – Βαρθολομιού», παρόντος και του Δημάρχου Πηνειού Αλέξιου Καστρινού, καθώς και το έργο «Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων και δίκτυα ακαθάρτων οικισμού Βάρδας και ευρύτερης περιοχής Δήμου Βουπρασίας».

«Τα έργα αυτά έρχονται από παλιά, κυρίως από το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και θέλουμε άμεσα να τα ολοκληρώσουμε» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Α. Κατσιφάρας προσθέτοντας: «Αν δεν δώσουμε λύσεις τώρα, τα έργα αυτά δεν πρόκειται να κλείσουν και το Δημόσιο θα επιβαρυνθεί με επιπλέον δαπάνες».

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Αλεξιάδης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την έγκαιρη αντιμετώπιση των σοβαρών αυτών προβλημάτων, λόγω των προθεσμιών, που υφίστανται στα συγχρηματοδοτούμενα έργα.

«Η υλοποίηση και ολοκλήρωση αυτών των έργων είναι πολύ σημαντική για την τοπική κοινωνία, καθώς έτσι θα προστατευθεί περισσότερο το περιβάλλον, αλλά παράλληλα θα μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε και τον τουρισμό μας και φυσικά, την ποιότητα ζωής των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας» κατέληξε ο κ. Κατσιφάρας.

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Διονυσία Μαράτου, οι προϊστάμενοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Ιωάννης Μέγκας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Λυκούργος Σταματελάτος, Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠΠΕΡΑΑ Ν. Μαμαλούγκας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ενημέρωση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...