Συνεργασία πολιτών: Όταν ο τότε Αντιδήμαρχος περιέγραφε τη φιλοσοφία της ανάπλασης – «Αν κάνει γκραπ-γκραπ το αυτοκίνητο αποφεύγεις να το πάρεις»

Όταν ο τότε Αντιδήμαρχος περιέγραφε τη φιλοσοφία της ανάπλασης

στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων

Κ.Καρακώστας: «Αν κάνει γκραπ-γκραπ το αυτοκίνητο αποφεύγεις να το πάρεις»

Στην αρχή τους «ενοχλούσε» η πέτρα γιατί δεν ήταν κομμένη ίσια στις γωνίες. Όταν τους αποδείξαμε το γιατί, βάσει της μελέτης που οι ίδιοι δρομολόγησαν, άρχισε να τους «ενοχλεί» το ότι δεν είναι λεία στην επιφάνειά της. Εφόσον τους αποδείξαμε και γι’ αυτό το γιατί, πάντα βάσει της μελέτης που οι ίδιοι δρομολόγησαν, θα μας ζητήσουν… κάτι επόμενο!

Αμφιβάλλει μήπως κανείς προς τί όλη αυτή η φασαρία;

Γιατί κάθε φορά που ο Δήμος απαντά με στοιχεία σε κάθε ερώτημά τους, αυτοί θα εφεύρουν ένα άλλο ζήτημα για να γίνει συζήτηση;    

Ας εστιάσουμε όμως λίγο στη λεία πέτρα που τόσο πολύ απασχολεί τους κυρίους της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και ας πάμε στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεοτέρων Μνημείων, εκεί όπου συζητήθηκε στις 11/12/17 το έργο της ανάπλασης, παρουσία του τότε Δημάρχου κ. Λουκόπουλου και του τότε αρμοδίου Αντιδημάρχου κ. Καρακώστα. Μεταξύ των θεμάτων που έθεσαν οι εκπρόσωποι των υπηρεσιών ήταν και εκείνο της κυκλοφοριακής ρύθμισης στο κέντρο της πόλης. Για να παρέμβει ο κ. Καρακώστας, κάνοντας σύνδεση αυτής, της φιλοσοφία της, με την επιλογή του υλικού του έργου.

Ας δούμε λοιπόν τί είπε ο τότε Αντιδήμαρχος, όπως ακριβώς έχουν καταγραφεί τα λεγόμενά του στα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της συζήτησης:

«Αν μου επιτρέπετε, κυκλοφοριακά έχουμε πρόταση ακριβώς αυτό. Για να μειώσουμε τη χρήση του αυτοκινήτου σε αυτούς τους δύο δρόμους για κυκλοφοριακούς λόγους να μπει κυβόλιθος (…) για τους δύο κεντρικούς δρόμους της πόλης, για να δυσκολέψει την χρήση του αυτοκινήτου, αν έχεις να περάσεις 500μ και κάνει, θα μου επιτρέψετε, γκραπ-γκραπ το αυτοκίνητο, το αποφεύγεις να το πάρεις. Είναι αποτρεπτικό

Και εδώ τίθεται το ερώτημα: Με ποιο υλικό επίστρωσης κύριοι της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κάνει γκρα-γκραπ ένα αυτοκίνητο, ώστε να αποφεύγει να το χρησιμοποιεί ο πολίτης στο κέντρο της πόλης; Τότε, που ο κ. Καρακώστας έλεγε τα ανωτέρω, παρουσία του κ. Λουκόπουλου, περιγράφοντας τη φιλοσοφία του μέτρου, δεν σας ενοχλούσε η… όχι και τόσο λεία επιφάνεια της πέτρας;

Σταματούμε εδώ, για την ώρα, διότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ειπώθηκαν και άλλα ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα, τα οποία οι δημότες θα πρέπει να γνωρίζουν.

Για την ώρα ας αρκεστούμε σε αυτό. Γκραπ-γκραπ να κάνουν τα αυτοκίνητα περνώντας από το κέντρο της πόλης, η πρόταση του κ. Καρακώστα, ώστε να αποτρέπεται η χρήση τους. Γκραπ-γκραπ.

Δελτίο τύπου Συνεργασία Πολιτών



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...