Συνεργασία του Περιφερειάρχη με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών

Αντιπροσωπεία του τμήματος Αχαίας του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών, υπό τον πρόεδρο του Συλλόγου Παναγιώτη Τσώνη, επισκέφθηκαν σήμερα και είχαν μακρά συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα.

Τα μέλη της αντιπροσωπίας ανάπτυξαν αναλυτικά τα τεράστια προβλήματα που έχει δημιουργήσει στον κλάδο η οικονομική ύφεση η οποία έχει προκαλέσει πρωτοφανή κάμψη στα δημόσια και ιδιωτικά έργα με συνέπεια τον κλυδωνισμό των τεχνικών εταιρειών, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων και την καλπάζουσα αύξηση της ανεργίας και της υποαπασχόλησης μεταξύ των Πολιτικών Μηχανικών.

Ταυτόχρονα η αντιπροσωπεία του Συλλόγου έθεσε μια σειρά από ζητήματα που συνδέονται άμεσα με τον κλάδο.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει αναλυτικά και για συγκεκριμένα ζητήματα όπως είναι τα παρακάτω:

Σε ότι αφορά την αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων κτιρίων και ύστερα από σκληρές προσπάθειες έγινε δυνατή η εκταμίευση προς τους δικαιούχους 37,5 εκατ. ευρώ κατά το 2011 και 3,6 εκατ. ευρώ κατά την τρέχουσα χρονιά.  Αυτήν τη στιγμή, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης εκκρεμούν προς εκταμίευση υποχρεώσεις της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ, ζήτημα για το οποίο οι πιέσεις προς τα συναρμόδια υπουργεία είναι συνεχείς και ασφυκτικές.

Σε σχέση με τα έργα ΕΣΠΑ ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε για τη συνολική πορεία του προγράμματος που έχει φτάσει στο 37,5% ως προς τις αποπληρωμές και στο 56,6% ως προς τις συμβασιοποιήσεις έργων.  Είμαστε στην τρίτη θέση ανάμεσα στις Περιφέρειες όλης της χώρας ως προς την ταχύτητα με την οποία υλοποιούμε το ΕΣΠΑ, ανέφερε ο Απόστολος Κατσιφάρας, και μια σκληρή προσπάθεια αρχίζει τώρα να αποδίδει καρπούς.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στις συστηματικές κι επίμονες προσπάθειες της Περιφέρειας να αναστήσει το νεκρό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά στις μεγάλες εργολαβίες που αφορούν τη συντήρηση του βασικού οδικού δικτύου της Περιφέρειας.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο ζήτημα των δύο οδικών αξόνων, δηλαδή της Ολύμπιας και της Ιόνιας οδού υπογραμμίζοντας την θέση της Περιφέρειας για άμεση επανεκκίνηση των δύο έργων, θέση που, καθώς είπε, θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει αναλυτικά και στον αρμόδιο Υπουργό κ. Κ. Χατζηδάκη στην προγραμματισμένη τους συνάντηση την επόμενη εβδομάδα.

Εξάλλου ο Περιφερειάρχης ζήτησε την ενεργό εμπλοκή του Συλλόγου κατά τη διαδικασία αναθεώρησης του Περιφερειακού Χωροταξικού Σχεδίου.

Τέλος ο Απόστολος Κατσιφάρας ενημέρωσε αναλυτικά τους συνομιλητές του για την πορεία μας σειράς σημαντικών δημόσιων έργων στην περιοχή, όπως είναι η δημοπράτηση για το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», το λιμάνι του Αιγίου που προχωρεί ικανοποιητικά, η ένταξη στο ΕΣΠΑ της διάνοιξης της οδού Κανακάρη, η 3η φάση των έργων στο νέο λιμάνι της Πάτρας, οι παραγλαύκειες οδοί, ενώ επίσης ενημέρωσε ότι η Περιφέρεια θα είναι έτοιμη τον προσεχή Οκτώβριο για νέα δημοπράτηση της μικρής περιμετρικής.

«Είχα μια γόνιμη συνάντηση εργασίας με την αντιπροσωπεία του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών. Μου μετέφεραν τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος λόγω της βαθιάς ύφεσης και είχα την ευκαιρία να τους ενημερώσω για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τον κλάδο και συνδέονται με την Περιφέρεια. Από το ΕΣΠΑ μέχρι το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τα μεγάλα δημόσια έργα στην περιοχή, παρουσίασα τις προσπάθειες που καταβάλλονται και τα αποτελέσματα που έχουμε» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης και κατέληξε:

«Ζούμε σε μια απίστευτα δύσκολη συγκυρία που, μεταξύ άλλων, έχει πλήξει καίρια τον κλάδο των Πολιτικών Μηχανικών. Από την πλευρά μας, ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δίνουμε σκληρό αγώνα σε πολλά μέτωπα που σχετίζονται με τη δουλειά του Πολιτικού Μηχανικού και αυτό ακριβώς περιέγραψα στους συνομιλητές μου με τους οποίους προσβλέπω σε μια μόνιμη και γόνιμη συνεργασία».

Ενημέρωση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...