Συνεργασία του Περιφερειάρχη με την νέα προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής και στελέχη της υπηρεσίας

«Είμαστε στην πιο κρίσιμη φάση υλοποίησης του ΕΣΠΑ. Έχουμε πετύχει πολλά έως σήμερα, έχουμε καταφέρει να απεμπλέξουμε το Πρόγραμμα αλλά έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο και πολύ δουλειά ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας». Αυτό υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στη συνάντηση εργασίας που είχε σήμερα στο γραφείο του με την νέα Προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Άλκηστη Σταθοπούλου, τον Υποδιευθυντή Βαγγέλη Γεωργίου, τους επικεφαλής των μονάδων και Προϊσταμένους Υπηρεσιών. Στη συνάντηση συμμετείχε και η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Διονυσία Μαράτου.

Ο Περιφερειάρχης αφού εν πρώτοις συνεχάρη την κ. Σταθοπούλου και της ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο της τόνισε ότι «τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής είναι η αιχμή του δόρατος για την υλοποίηση του ΕΣΠΑ. Προσβλέπω πολλά από εσάς, περιμένω πολλά από εσάς. Διαχειρίζεστε το πιο σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης που διαθέτει αυτή τη στιγμή η Δυτική Ελλάδα. Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη φάση υλοποίησης του Προγράμματος, στην φάση που επίκειται η ολοκλήρωση του ΠΕΠ και ταυτόχρονα χαράσσεται η στρατηγική μας για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο».

Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι οι στόχοι της Περιφέρειας για την πρόοδο του ΕΣΠΑ πρέπει να είναι μετρήσιμοι, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και στοχοδιαγράμματα –«και επιμένω σ’ αυτό», είπε- ενώ επεσήμανε ότι «η Διαχειριστική Αρχή πρέπει να αποκτήσει εξωστρέφεια στη λειτουργία της, να στηρίξει αλλά και να παρακολουθεί από κοντά τους φορείς υλοποίησης ώστε να μην καταγράφονται καθυστερήσεις και να μην δημιουργούνται κίνδυνοι απώλειας πολύτιμων πόρων για την Δυτική Ελλάδα».

Όπως πρόσθεσε ο κ. Κατσιφάρας, στις 13 Νοεμβρίου στο Ναύπλιο συγκαλείται η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ, με κρίσιμα θέματα στην ημερήσια διάταξη. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα δώσει ιδιαίτερο βάρος στην πορεία εφαρμογής του Προγράμματος αλλά και στους άξονες κατάρτισης της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου, με έμφαση στις ανάγκες, στις δυνατότητες αλλά και στις ευκαιρίες της περιοχής.

«Βλέπουμε ένα ένα τα έργα. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του. Και σε περιπτώσεις που δημιουργούνται συνθήκες απώλειας πόρων τότε δεν θα πρέπει να αποκλείουμε ακόμα και την προοπτική της απένταξης», τόνισε ο Περιφερειάρχης, σημειώνοντας παράλληλα ότι η καθαρή εικόνα στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ και η εσωτερική τακτοποίηση του Προγράμματος είναι στοιχειώδεις προϋποθέσεις για την επίτευξη των στόχων της Περιφέρειας.

«Δίνουμε βάρος στην απορροφητικότητα, στις εντάξεις, στις συμβάσεις και στις πληρωμές του Προγράμματος», ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας επισημαίνοντας, επίσης, ότι σημαντικό είναι να κλείσουν διαχειριστικά τα έργα του Γ’ ΚΠΣ, κάτι που θα συζητηθεί και στο Ναύπλιο κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης.

Κλείνοντας ο Περιφερειάρχης έκανε λόγο στην ανάγκη η κοινωνία να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή σε ποια φάση βρίσκεται η υλοποίηση του ΕΣΠΑ και ποια πρόοδος έχει συντελεστεί. «Η Διαχειριστική Αρχή θα πρέπει να έχει μεγαλύτερη εξωστρέφεια ώστε, με επιτόπιες επισκέψεις, με ημερίδες και άλλες δράσεις να προβάλλεται και να αξιολογείται το έργο της», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ενημέρωση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...