Συνεργασία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Ν. Παππάς: «Προχωρούμε σε μια άκρως σημαντική “συμμαχία”»

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) υπέγραψαν ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς με τον Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ καθηγητή Βασίλειο Καρδάσης.

Συνοπτικά, στόχους της συμφωνίας αποτελούν:
1.    Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δράσεων σχετικών με την Καταπολέμηση του Ψηφιακού Αναλφαβητισμού και την Ενίσχυση των Ψηφιακών Δεξιοτήτων.
2.    Η απόκτηση βασικών ψηφιακών δεξιοτήτων από μέρους μεγάλου ποσοστού του πληθυσμού, ως εφοδίων -μεταξύ άλλων- για την απασχόλησή του στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, καθώς και για τη χρήση των διαθέσιμων διαδικτυακών δημόσιων υπηρεσιών.
3.    Η μείωση της τεχνοφοβίας και η αύξηση της κατανόησης θεμάτων ασφάλειας και προστασίας, αλλά και ηθικής χρήσης των νέων τεχνολογιών.
4.    Η ενίσχυση της αποδοτικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, μέσω της αξιοποίησης του ηλεκτρονικού εμπορίου και συναφών νέων ψηφιακών υπηρεσιών.

 «Προχωρούμε σε μια άκρως σημαντική “συμμαχία”. Μαζί με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, φιλοδοξούμε να φέρουμε τους πολίτες πιο κοντά στο “αύριο”. Ανοίγουμε δρόμο για την ψηφιακή ανάπτυξη, συμβάλλουμε στη συνολική προσπάθεια αναγέννησης της χώρας και επιμένουμε: κανείς δεν θα μείνει πίσω, μόνος του» δήλωσε ο κ. Παππάς.

Οι στόχοι αυτοί θα υλοποιηθούν μέσω σειράς δράσεων, οι οποίες –ενδεικτικά- περιλαμβάνουν τα εξ’ αποστάσεως μαθήματα στους ενδιαφερόμενους εκ μέρους του ΕΑΠ, καθώς και την από κοινού διοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων.

Δεδομένης της τεχνογνωσίας του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης θα συμμετάσχει στην παροχή ανοικτής και ευέλικτης μάθησης, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ατόμων που ανήκουν σε μειονεκτούσες ομάδες (μη εργαζόμενες μητέρες, άνεργοι, νέοι χωρίς πρόσβαση σε ανώτερη παιδεία, ηλικιωμένοι, μετανάστες κ.λπ.), καθώς και την κάλυψη σημαντικού μέρους του πληθυσμού με τη μέγιστη δυνατή γεωγραφική διασπορά και το μικρότερο κόστος.

Η υλοποίηση των δράσεων θα επιτευχθεί με την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών, Εθνικών και Συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.

436346

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/277401-Synergasia-toy-Ypoyrgeioy-PSephiakes-Politikes-me-to-Anoikto-Panepistemio ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...