ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ για ανάπλαση: Ένα σημαντικό έργο με ουσιαστικές ωστόσο παραλείψεις

Ένα σημαντικό έργο με ουσιαστικές ωστόσο παραλείψεις

Απουσία προβλέψεων για παντορροϊκό αγωγό και σπηλαιώσεις

Μία εξόχως σημαντική παράμετρος αναδείχθηκε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ, προς ενημέρωση των δημοτών, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας, σχετικά με το έργο της «Αστικής Ανάπλασης εντός Ιστορικού Κέντρου Πόλεως Ναυπάκτου».

Το έργο, προϋπολογισμού 2.580.000 ευρώ, που συμβασιοποιήθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, φέρνει στην επιφάνεια ζητήματα όσον αφορά σε έργα, που θα έπρεπε να έχουν δρομολογηθεί ή, να υπάρχουν σχετικές μελέτες επί αυτών, προκειμένου να ληφθούν υπ’ όψιν παράλληλα με την εκτέλεση των εργασιών της ανάπλασης.

Κυριότερο όλων, η απουσία πρόβλεψης αντικατάστασης του παντορροϊκού αγωγού στην Οδό Νότη Μπότσαρη, παρά το γεγονός ότι η εκτέλεση του εν λόγω έργου θα έπρεπε να θεωρείται επιβεβλημένη στο πλαίσιο μιας εκτεταμένης ανάπλασης πόλεως. Το ζήτημα που αναδεικνύεται στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι δεν υπήρξε μέριμνα ώστε να λειτουργήσει (επιτέλους) αποτελεσματικά και χωρίς τα γνωστά προβλήματα ο βιολογικός καθαρισμός. Αντίστοιχης σημασίας έργο, το οποίο θα έπρεπε τουλάχιστον σε επίπεδο μελέτης να έχει προχωρήσει, αυτό της αντιμετώπισης των σπηλαιώσεων του Λιμανιού. Και στις δύο περιπτώσεις, το αποτέλεσμα θα είναι ότι η πόλη και οι δημότες της θα υποχρεωθούν σε εκ νέου ταλαιπωρία στο μέλλον.

Επιπλέον, δεν υπήρξε πρόβλεψη για τις υπογειοποιήσεις κάδων, ιδιαιτέρως σε καίρια σημεία υψηλής επισκεψιμότητας που αποτελούν τη «βιτρίνα» της πόλης, όπως στην περιοχή της Πλατείας Λιμένος. Και, η μελέτη της Ανάπλασης προβλέπει ο ήδη προβληματικός στη λειτουργία του ποδηλατόδρομος να διέρχεται από τη συνοικία Μποτσαρέικα(!) Κάτι που όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, μόνο αποτρεπτικό μπορεί να είναι για τους ποδηλάτες.

Τέλος, προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση η χρονική σύμπτωση των ενάρξεων του έργου της Ανάπλασης και του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ), με το πρώτο να επηρεάζει άμεσα την εφαρμογή του δεύτερου. Το ΣΕΣ δεν μπορεί να λειτουργήσει πλήρως κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των έργων της Ανάπλασης (με προβλεπόμενο χρόνο υλοποίησης τα 2 έτη). Απορία μάλιστα προκαλεί το γεγονός ότι η συμβασιοποίηση του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης ακολούθησε χρονικά τη συμβασιοποίηση του έργου της Ανάπλασης.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας, με υπευθυνότητα, ως οφείλει, θέτει σε γνώση των δημοτών τα ανωτέρω, διαβεβαιώνοντας ότι βούληση του ιδίου και των συνεργατών του αποτελεί, τα έργα, που θα δρομολογήσει η παρούσα δημοτική αρχή, να βασίζονται σε μελέτες όχι αποσπασματικές, αλλά που εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο στοχεύσεων.

Συνεργασία Πολιτών



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...