Συνεχίζει να προκαλεί ο Ερντογάν: Θέλουμε λύση «win-win» στην Ανατολική Μεσόγειο

Ακόμα και στον ΟΗΕ δεν διστάζει να προκαλεί ο Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ  αναφερόμενος στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο διεμήνυσε ότι η Τουρκία «θα προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα των Τούρκων και Τουρκοκυπρίων»  και δήλωσε «ανοικτός σε συμφέρουσες και για τις δυο πλευρές (win-win) προτάσεις».

Από την άλλη επέρριψε ευθύνες στους Ελληνοκυπρίους για τη μη επίλυση του Κυπριακού. «Παρά τις μακρές διαπραγματεύσεις, το Κυπριακό δεν επιλύθηκε εξαιτίας της ανένδοτης και άδικης στάσης των Ελληνοκυπρίων», ανέφερε.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Εργοντάν δήλωσε σήμερα ότι είτε όλες οι χώρες θα πρέπει να είναι ελεύθερες να χρησιμοποιήσουν πυρηνική ενέργεια, είτε αυτή θα πρέπει να απαγορευτεί τελείως.

Μιλώντας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Ερντογάν είπε ότι οι «ανισότητες» μεταξύ των χωρών που διαθέτουν πυρηνική ενέργεια και των υπολοίπων υπονόμευουν τις παγκόσμιες ισορροπίες. «Η κατοχή πυρηνικής ενέργειες είτε θα πρέπει να απαγορευτεί σε όλους, είτε να επιτραπεί σε όλους», τόνισε.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...