Συνεχίζεται η κόντρα ΗΠΑ – Κίνας για το TikTok

Συνεχίζεται η κόντρα ΗΠΑ – Κίνας για το TikTok
Συνεχίζεται η κόντρα ΗΠΑ - Κίνας για το TikTok

Μετά τις δηλώσεις Τραμπ το TikTok θα κλείσει στις ΗΠΑ στις 15/9 «εκτός αν η Microsoft ή κάποια άλλη επιχείρηση μπορέσει να το αγοράσει», ο εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι επιτίθενται σε ξένες επιχειρήσεις καταχρώμενες την έννοια της εθνικής ασφάλειας

Για «εκφοβισμό» κατηγορεί η Κίνα κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά τις δηλώσεις Τραμπ ότι το TikTok, ιδιοκτησίας της κινεζικής ByteDance, θα πρέπει να έχει πουληθεί πριν από τα μέσα Σεπτεμβρίου προκειμένου να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι το TikTok -που έχει περίπου ένα δισεκατομμύριο χρήστες στον κόσμο, κυρίως εφήβους-  θα κλείσει στις ΗΠΑ στις 15 Σεπτεμβρίου, «εκτός αν η Microsoft ή κάποια άλλη επιχείρηση μπορέσει να το αγοράσει», όπως ανακοίνωσε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η Ουάσινγκτον κατηγορεί εδώ και μήνες το TikTok ότι χρησιμοποιείται από τις κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Ερωτηθείς για τις ανακοινώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας, Ουάνγκ Ουενμπίν, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι επιτίθενται σταθερά σε ξένες επιχειρήσεις καταχρώμενες την έννοια της εθνικής ασφάλειας.

«Αυτό είναι αντίθετο με τις αρχές της οικονομίας της αγοράς και τις αρχές του ανοίγματος, της διαφάνειας και της μη διακριτικής μεταχείρισης του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ σε συνέντευξη Τύπου. «Είναι σκέτος εκφοβισμός. Η Κίνα είναι σταθερά αντίθετη».

Χωρίς να φθάσει μέχρι του σημείου να ανακοινώσει ανταποδοτικά μέτρα, ο Ουάνγκ εκτίμησε πως η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να ανοίξει «το κουτί της Πανδώρας» με τα μέτρα της που στοχοθετούν τις ξένες επιχειρήσεις.

«Αν όλος ο κόσμος μιμηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, οποιαδήποτε χώρα θα μπορεί να λάβει παρόμοια μέτρα σε βάρος αμερικανικών επιχειρήσεων στο όνομα της εθνικής ασφάλειας», προειδοποίησε ο ίδιος.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...