Συνεχίζεται η προσπάθεια για το κλείσιμο της συμφωνίας

Εξ’ αποστάσεως θα κλείσει η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα

 Μέσω τηλεδιασκέψεων θα κλείσει η επιστροφή του κουαρτέτου στην Αθήνα, καθώς η πρόοδος που επετεύχθη στο χθεσινό EuroWorikng Group (EWG), δεν ήταν αρκετή για να καλύψει την απόσταση στις θέσεις των δύο πλευρών.

Η συνάντηση, που ξεκίνησε με μία μικρή καθυστέρηση, οδήγησε στη σύσταση από την πλευρά των επιτελών των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης για επιστροφή των εκπροσώπων των θεσμών στην ελληνική πρωτεύουσα, ώστε να επιτευχθεί η συμφωνία στο πακέτο μεταρρυθμίσεων. Προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαρίσει χρόνος επιστροφής της ομάδας των Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), Ντέκλαν Κοστέλο (Ε.Ε.), Φραντσέσκο Ντρούντι (ΕΚΤ) και Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM).

 Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες,  όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι δεν υπάρχει περιθώριο για να χαθεί άλλος χρόνος και οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες για την συμφωνία επιστροφής των θεσμών.  Η επιστροφή των κλιμακίων στην Αθήνα, θεωρείται προαπαιτούμενο για το κλείσιμο της τεχνικής συμφωνίας σε επίπεδο προσωπικού, ώστε να κλείσει και πολιτικά σε επίπεδο Eurogroup στις 7 Απριλίου στην Μάλτα. Σε αυτή την περίπτωση θα μείνει η απαίτηση του ΔΝΤ, για δέσμευση από την Ευρώπη στα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης χρέους, κάτι που αναμένεται να γίνει στις 21-23 Απριλίου στις συναντήσεις που θα λάβουν χώρα στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον.  Μετά, αναμένεται ένα έκτακτο Eurogroup στις αρχές Μαΐου, ώστε να κλείσει η β’ αξιολόγηση του τρίτου ελληνικού προγράμματος και με την συμμετοχή του ΔΝΤ στην χρηματοδότηση.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/277274-Se-exelixe-to-krisimo-EuroWorking-Group-gia-ten-axiologese ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...