Συνεχίζεται το εορταστικό ωράριο – Πεσμένη η κίνηση

Συνεχίζεται το εορταστικό ωράριο - Πεσμένη η κίνηση
Σε εορταστικούς ρυθμούς συνεχίζουν τα κινούνται τα εμπορικά καταστήματα, τα οποία θα παραμείνουν σήμερα και αύριο ανοικτά από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ.

Το Σάββατο θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, ενώ ανοικτά θα είναι, για πρώτη φορά, και δεύτερη Κυριακή στις 30/12 από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τα καταστήματα θα λειτουργήσουν έως τις 6 το απόγευμα, ενώ τις δύο πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου θα είναι κλειστά.

Από την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου επανέρχεται το κανονικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων. Η αγορά ελπίζει στην εορταστική κίνηση για να αυξηθεί ο τζίρος, ωστόσο και φέτος τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

Από ενδεικτική καταγραφή που διενήργησε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) σχετικά με την πορεία του τζίρου των καταστημάτων την Κυριακή 23/12 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (18/12), καταγράφεται κατακόρυφη πτώση της κατανάλωσης.

Υποτονική ήταν, όμως, η κίνηση και την παραμονή των Χριστουγέννων, με τους περισσότερους ιδιοκτήτες εμπορικών επιχειρήσεων να αναφέρουν ότι, ενώ υπήρχε αρκετός κόσμος στο δρόμο, οι περισσότεροι εξ αυτών είχαν διάθεση μόνο για βόλτα και όχι για αγορές.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πηγή: brifingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...