Συνεχίζονται οι εργασίες βελτίωσης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας

Συνεχίζονται οι εργασίες βελτίωσης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο                        της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας

Ξεκινούν άμεσα εργασίες συντήρησης και βελτίωσης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα στην 4η, την 38η  και την 50η   επαρχιακές οδούς, καθώς σήμερα Τρίτη 11 Αυγούστου 2020 ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου.

Πρόκειται για σημαντικές παρεμβάσεις προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με στόχο να βελτιώσουν στην προσβασιμότητα, να ενισχύσουν την οδική ασφάλεια, αλλά και να διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Οι εργασίες αφορούν την περιοχή Κατοχή – Πλατυγιάλι και συγκεκριμένα στο τμήμα από τη διασταύρωση προς Βαλτί έως τη διασταύρωση με την 50η Επ. Οδό  Πεντάλοφος – Στρογγυλλοβούνι – Πηγάδια (Βαλόστρατο). Επίσης παρεμβάσεις προβλέπονται και στην  38η επαρχιακή οδό, στο τμήμα Γέφυρα Γουριάς – Πεντάλοφος , όπως επίσης στην 50η επαρχιακή οδό,  2,5 χιλιόμετρα μετά τα Πηγάδια (Μάνινα Βλιζιανών) έως τη  διασταύρωση του δρόμου Κατοχής –Αστακού(Βαλόστρατο).

Μεταξύ άλλων θα γίνουν ανακατασκευές σε οδοστρώματα όπου υπάρχουν καθιζήσεις, κατασκευές ισοπεδωτικής ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας, ή νέος ασφαλτικός τάπητος όπου χρειάζεται. Στην εργολαβία περιλαμβάνονται ακόμη καθαρισμοί τάφρων, οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, όπως επίσης στηθαία ασφαλείας όπου απαιτούνται.    

«Η βελτίωση του οδικού δικτύου αποτελεί βασική προτεραιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.  Συνεχίζουμε με έργα ουσίας που ενισχύουν την ασφάλεια στη μετακίνηση των πολιτών και τη διακίνηση των προϊόντων. Βελτιώνουμε τα χαρακτηριστικά του επαρχιακού οδικού δικτύου και κατ’ επέκταση την επικοινωνία των τοπικών κοινωνιών. Στην κατεύθυνση αυτή συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις για τη συντήρηση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες» δήλωσε ο Περιφερειάρχης κατά την υπογραφή της σύμβασης.

Σημειώνεται ότι το έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ως 39ο υποέργο της μεγάλης εργολαβίας που αφορά τη συντήρηση – αποκατάσταση και άρση της επικινδυνότητας του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου αρμοδιότητας ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας. 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...