Συνεχίζονται οι εργασίες καταπολέμησης των κουνουπιών στη Δυτική Ελλάδα

Συνεχίζονται οι εργασίες καταπολέμησης των κουνουπιών στη Δυτική Ελλάδα

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες καταπολέμησης των κουνουπιών σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε μεγάλες φυσικές εστίες ανάπτυξης κουνουπιών όπως έλη, υφάλμυρες παράκτιες περιοχές, αρδευτικά ή αποστραγγιστικά κανάλια, ρέματα, μικρά ποτάμια και παραλίμνιες περιοχές. Τα συνεργεία καταπολέμησης εργάζονται εντατικά προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα

Το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφέρειας βασίζεται κατά κύριο λόγο στην καταπολέμηση των προνυµφών των κουνουπιών στις εστίες ανάπτυξής τους, και συμπληρωτικά μόνο όταν κρίνεται αναγκαίο γίνεται καταπολέμηση ενήλικων κουνουπιών, τηρώντας τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί για τον ελλαδικό χώρο.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας, Λάμπρος Δημητρογιάννης, επέβλεψε εργασίες κουνουποκτονίας σε παραλίμνιες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ παράλληλα συζήτησε με εκπροσώπους τοπικών κοινοτήτων για τα ιδιαίτερα ανθρωπογεωγραφικά χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής.

Σε δηλώσεις του ο κ. Δημητρογιάννης ανέφερε ότι «κάθε χρονιά είναι πάντα κρίσιμη προκειμένου να στέφεται από επιτυχία η διαδικασία της καταπολέμησης κουνουπιών στη Δυτική Ελλάδα. Η περιοχή μας λόγω του μεγάλου υδάτινου δυναμικού, έχει ιδιαίτερες συνθήκες και χρήζει πάντα αυξημένης προσοχής. Με καλή οργάνωση, συντονισμένες ενέργειες και σύγχρονες μεθόδους που ανταποκρίνονται στα περιβαλλοντικά πρότυπα ήδη έχουμε φέρει φέτος αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Ωστόσο η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί, και σε αυτό χρειαζόμαστε τη συνδρομή των οικισμών που βρίσκονται πλησίον υδάτινων περιοχών, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη εστίαση των προβλημάτων και ταχύτερη αντιμετώπιση. Συνολική μας ευθύνη αποτελεί η προάσπιση της δημόσιας υγείας, που πλέον καθίσταται στις μέρες  πρώτη προτεραιότητα.»



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...