Συνεχίζονται οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί με τη συνδρομή του Δήμου Ναυπακτίας

Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι

Με τη συνδρομή των Διευθύνσεων Κοινωνικής Αλληλεγγύης-Κοινωνικών Υποθέσεων και Περιβάλλοντος συνεχίζονται και στον Δήμο Ναυπακτίας οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί κατά της πανδημίας SARS-CoV-2 που πραγματοποιούνται με ευθύνη του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου σε συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας. 

Σε εβδομαδιαία βάση, αυτοκίνητο και οδηγός του Δήμου εξυπηρετούν τις προγραμματισμένες μετακινήσεις του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας, ώστε να μπορούν και οι συμπολίτες μας με αναπηρία, οι ανήμποροι, οι μοναχικοί και ηλικιωμένοι χωρίς δυνατότητα μετακίνησης, να διενεργούν τον εμβολιασμό τους κατ’ οίκον.

Η διαδικασία που έχει ορίσει το υπουργείο Υγείας για το κλείσιμο των ραντεβού είναι η εξής:

1o Βήμα: Ο κάθε πολίτης που επιθυμεί να πραγματοποιήσει τον εμβολιασμό του κατ’ οίκον, θα πρέπει να έρθει σε επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό του.

2ο Βήμα: Ο ιατρός με τη σειρά του συμπληρώνει μια αίτηση εμβολιασμού για  τον ενδιαφερόμενο πολίτη.

3ο Βήμα: Αποστέλλεται ενημερωτικό μήνυμα (SMS) με το ακόλουθο κείμενο: «Το αίτημα σας για εμβολιασμό κατ’ οίκον καταχωρήθηκε. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για τον ορισμό του ραντεβού σας».

4ο Βήμα: Ο πολίτης λαμβάνει κλήση από την Επιχείρηση «Ελευθερία» με σκοπό τον ορισμό ραντεβού.

5ο Βήμα: Πραγματοποιείται επίσκεψη στο σπίτι του ωφελούμενου πολίτη για την πραγματοποίηση του εμβολιασμού με ευθύνη του εμβολιαστικού κέντρου και  με χρήση αυτοκινήτου του Δήμου.

6ο Βήμα: Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την  αποστολή ενημερωτικού μηνύματος (SMS) στο κινητό του πολίτη: «Όλοκληρώσατε τον εμβολιασμό σας. Μετά από 1 μέρα μπορείτε να εκδώσετε το πιστοποιητικό εμβολιασμού στοGov.gr ή ΚΕΠ».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα emvolio.gov.gr

  • Σημειώνεται ότι, οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί διενεργούνται με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson

Δηλώσεις της κ.Μουσγα



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...