Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί
Άκαρπη απέβη η συνάντηση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου, με τους εκπροσώπους του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Οι φαρμακοποιοί δήλωσαν ότι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με 24ωρη απεργία την Τρίτη και επ’ αόριστο διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Οι φαρμακοποιοί δεν ικανοποιήθηκαν από τις δεσμεύσεις του υπουργού, για καταβολή των χρεών  του μηνός Αυγούστου και  το αργότερο έως τις 15 Δεκεμβρίου  καταβολή των οφειλών του Σεπτεμβρίου. Όσον αφορά  το θέμα του αναδρομικού rebate (εκπτώσεις) 5% από 1ης Ιανουαρίου 2012, η συζήτηση δεν απέφερε αποτέλεσμα, καθώς ο υπουργός σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς ήταν αμετακίνητος.Οι φαρμακοποιοί εξερχόμενοι από τη συνάντηση, που κράτησε δύο ώρες, δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, που έχουν ως αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους και στη συνέχεια να διεκδικούν το ποσό από τον Οργανισμό.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος τους ΠΦΣ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και ο διάλογος συνεχίζεται.Την Τρίτη, πάντως, οι φαρμακοποιοί στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του ΕΟΠΥΥ στην Κηφισίας και το Σάββατο, 1η Δεκεμβρίου, έχουν προγραμματίσει Γενική Συνέλευση, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων τους.

Τη σκυτάλη των απεργιακών κινητοποιήσεων παραλαμβάνουν την Τετάρτη οι νοσοκομειακοί γιατροί οι οποίοι προχωρούν σε 24ωρη απεργία, μετά από απόφαση του γενικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας τους (ΟΕΝΓΕ), εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τις περικοπές στους μισθούς τους, αλλά και τη συμπαραστασή τους στους συλληφθέντες στη ΔΕΘ κατά την κινητοποίηση εναντίον του Φούχτελ, οι οποίοι δικάζονται την ίδια μέρα, αλλά και στους υπαλλήλους των Δήμων και του υπουργείου Υγείας, καθώς και των υπολοίπων φορέων που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Επίσης η ΟΕΝΓΕ κηρύσσει την Παρασκευή 30 Νοέμβρη ως «Πανελλαδική μέρα λειτουργίας των Νοσοκομείων χωρίς ειδικευόμενους». Τη συγκεκριμένη μέρα όλοι οι ειδικευόμενοι απέχουν από τα καθήκοντά τους με πανελλαδική επίσχεση εργασίας, ενώ σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας θα γίνουν συνελεύσεις ειδικευομένων με θέμα «τα προβλήματα των νέων γιατρών μέσα στο σύστημα υγείας που κατεδαφίζεται από τα μνημόνια».

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...