Συντονισμός ενεργειών ΗΠΑ-Ελλάδας, η παρτίδα περιπλέκεται

Συντονισμός ενεργειών ΗΠΑ-Ελλάδας, η παρτίδα περιπλέκεται
Η λακωνική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφορικά με την επίσκεψη του πρεσβευτή των ΗΠΑ, Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ, στο υπουργείο Εξωτερικών δεν μπορεί να αποκρύψει τη προσπάθεια συντονισμού των ενεργειών Αθήνας-Ουάσιγκτον σε μία σειρά θεμάτων «αμοιβαίου ενδιαφέροντος».
Στη συνάντηση με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο εξετάσθηκαν θέματα διμερούς πολιτικής συνεργασίας ενώ η έμφαση δόθηκε στις δυνατότητες που υπάρχουν στους τομείς της οικονομίας και του τουρισμού.

Οι δύο πλευρές υπογράμμισαν τη κοινή βούλησή τους να δοθεί νέα ώθηση στις διμερείς σχέσεις, ενώ όπως προαναφέρθηκε συζητήθηκαν διεθνή θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, τα οποία είναι και τα πλέον επείγοντα αφού, η κρίση στη Συρία φαίνεται να κλιμακώνεται.

Σε πολύ λίγες ημέρες από σήμερα, περί τα μέσα Ιουλίου ομάδες μάχης αεροπλανοφόρων του Ναυτικού των ΗΠΑ αλλά και μονάδες πεζοναυτών, θα βρίσκονται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Εάν στη συγκεκριμένη συγκέντρωση δυνάμεων συνυπολογιστεί, η γαλλική παρουσία, αλλά και η αυξημένη αμερικανική δραστηριότητα στον Κόλπο, τότε καθίσταται φανερό πως η Δύση γεμίζει τη «φαρέτρα» της δια πάν ενδεχόμενο.

Υπενθυμίζεται πως από τις αρχές του μήνα έχει τεθεί σε ισχύ το εμπάργκο πετρελαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς το Ιράν, το οποίο ετοιμάζεται να κλείσει τα στενά του Ορμούζ για όλους εκείνους οι οποίοι συμμετέχουν στο εμπάργκο, ενώ περί τα μέσα του μηνός εκπνέει και το ισραηλινό «τελεσίγραφο» αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Επιπροσθέτως, αργά αλλά σταθερά, Τουρκία, Συρία, Σ. Αραβία αλλά και οι άλλες χώρες της περιοχής συγκεντρώνουν δυνάμεις, η μεν Άγκυρα και η Δαμασκός η μία απέναντι στην άλλη, οι λοιπές για να αναλάβουν δράση σε περίπτωση έκρηξης στη Συρία, ενώ η Ρωσία ετοιμάζεται για αποστολή των δικών της δυνάμεων στη περιοχή.

Δεν νομίζουμε πως στο συγκεκριμένο πλαίσιο η μη προετοιμασία της χώρας μας να μη θεωρείται όχι απλώς επιβεβλημένη αλλά εκ των ων ουκ άνευ…

defence-point.gr

ΕΘΝΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...