Συρία: Ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν περιοχές ανταρτών

ρωσικά βομβαρδιστικά

Τις ανταρτοκρατούμενες περιοχές της συριακής πόλης Ντέρα σφυροκόπησαν για δεύτερη μέρα χθες ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, καθώς τα στρατεύματα της συριακής κυβέρνησης μάχονταν με τους αντάρτες κοντά σε ένα στρατηγικό σημείο διεύλευσης στα σύνορα με την Ιορδανία, ανέφεραν αντάρτες και μάρτυρες.

Ομάδες ανταρτών εφόρμησαν την Κυριακή στη στενά φρουρούμενη επαρχία Μανσίγια. Τα κρατικά μέσα μετέδωσαν ότι οι αντάρτες κάλυψαν τις περιοχές αμάχων της νότιας πόλης με βροχή από όλμους, καταστρέφοντας πολλά σπίτια. Χθες όμως ο συριακός στρατός είπε ότι οι “τρομοκράτες απέτυχαν να κερδίσουν έδαφος και ότι οι δυνάμεις του είχαν σκοτώσει πολλούς μαχητές”.

Οι αντικαθεστωτικοί μαχητές προέρχονται από ομάδες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και μέλη μιας νέας τζιχαντιστικής συμμαχίας (Ταχρίρ αλ Σαμ), στην οποία ηγείται μια παράταξη που κάποτε αποτελούσε επίσημο μέλος της Αλ Κάιντα.

Πηγή των ανταρτών είπε ότι έγιναν τουλάχιστον 30 ρωσικές εξορμήσεις χθες, ματαιώνοντας νέες κατακτήσεις των ανταρτών την ίδια μέρα.

“Όταν η κυβέρνηση άρχισε να χάνει τον έλεγχο μερικών περιοχών, ξεκίνησαν τις επιθέσεις τους τα ρωσικά μαχητικά”, είπε ο Ιμπραήμ Αμπντάλα, ανώτατο διοικητικό στέλεχος των αντάρτικων δυνάμεων.

Σύμφωνα με κατοίκους, έπεσαν όλμοι σε περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση. Οι μάχες στη Ντέρα έχουν ενταθεί από τότε που μια συμμαχία ανταρτών ξεκίνησε μια επιχείρηση το 2015 για την κατάληψη όλης της πόλης η οποία απέτυχε.

“Δεν περνά μέρα που να μήν προσπαθήσει η κυβέρνηση να κερδίσει έδαφος”, είπε ο κάτοικος Σάλαμαχ Άμπα Ζάιντ.

Μέλη οργανώσεων βοήθειας είπαν ότι ένα νοσοκομείο που είχε χρηματοδοτηθεί από τη Δύση στην Ντέρα χτυπήθηκε από μαχητικά αεροσκάφη, ενώ τουλάχιστον επτά άτομα μιας οικογένειας σκοτώθηκαν σε επιδρομές στα σύνορα, όπου έχουν καταφύγει πολλοί κάτοικοι από τις αρχές του εμφυλίου στη Συρία.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/270794-Syria-Rosika-aeroskaphe-bombardisan-perioches-antarton ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...