Συρία: 5χρονη αγωνίζεται να σώσει την 7 μηνών αδελφή της ενώ «κρέμονται» μαζί από βομβαρδισμένο κτίριο

Σοκ και παγκόσμια θλίψη έχει προκαλέσει η εικόνα με το 5χρονο κοριτσάκι που προσπαθεί να σώσει την μόλις 7 μηνών αδελφή του από τα συντρίμμια στο Ιντίλμπ στην Συρία.

Περισσότερο απ΄όλα συγκλονίζει η 5χρονη Ριχάμ που αγωνίζεται- ενώ έχει καταπλακωθεί από τα χαλάσματα -να σώσει την 7 μηνών αδελφή της, την Τούκα, αρπάζοντας την από τα ρούχα ενώ εκείνη είναι κυριολεκτικά στο κενό.

Σύμφωνα με τα ξένα μέσα, η 5χρονη κράτησε όσο μπορούσε από τα ρούχα την αδελφή της. Ωστόσο οι δυνάμεις της 5χρονης την εγκατέλειψαν μετά από λίγο με αποτέλεσμα το μωρό να πέσει στο κενό και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Στην φωτογραφία-σοκ φαίνεταικαι ο πατέρας, ο οποίος έντρομος ουρλιάζει βλέποντας το ένα του παιδί να είναι καταπλακωμένο από τα συντρίμμια και το άλλο να κρέμεται στο κενό.

Τι λέει δημοσιογράφος που βρέθηκε στο σημείο

Ο δημοσιογράφος, ονόματι Μπασάρ αλ-Σείχ που ήταν στο σημείο, ανέφερε πως τα μικρά κορίτσια βρέθηκαν σε αυτή την τραγική κατάσταση έπειτα από τον βομβαρδισμό και πέφτοντας κυριολεκτικά στο κενό από τον πέμπτο όροφο. Οπως περιγράφει, τα μικρά κοριτσάκια ούρλιαζαν και καλούσαν σε βοήθεια.

Ο δημοσιογράφος αφού απαθανάτισε την στιγμή, έκλεισε αμέσως μετά την μηχανή του και έτρεξε να βοηθήσει μαζί με τους άνδρες των σωστικών συνεργείων.

Σύμφωνα με την Daily Mail η πεντάχρονη Ριχάμ δεν βρίσκεται πια στη ζωή, καθώς κατέληξε στα τραύματά της λίγη ώρα αργότερα και αφού είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Από την άλλη το επτά μηνών κορίτσι βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ωστόσο οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, καθώς συριακό μέσο μεταδίδει πως τα κορίτσια μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και ότι η κατάστασή τους είναι μεν σοβαρή, αλλά κρίνεται σταθερή.

«Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στην Ερυθρά Ημισέληνο, όπου τους ενημέρωσαν πως δεν μπορούν να βοηθήσουν και στη συνέχεια μετακινήθηκαν σε άλλο νοσοκομείο της πόλης της Συρίας», αναφέρει το συριακό δημοσίευμα.

Από την επίθεση, σύμφωνα με το SY-24 σκοτώθηκε μια γυναίκα και το παιδί της – η Daily Mail την αναφέρει ως μητέρα των παιδιών – και πέντε ακόμη πολίτες, μεταξύ των οποίων και τα παιδιά της συγκεκριμένης πολυκατοικίας.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...