ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ: Ένας μεγάλος έρωτας γεννιέται…

ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ: Ένας μεγάλος έρωτας γεννιέται...
Και ξαφνικά προέκυψε καλοκαιρινός έρωτας στο πολιτικό πεδίο.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Με μισόλογα στην αρχή, με ψίθυρους στη συνέχεια και πιο ανοιχτά από χθες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ άρχισαν να μιλάνε πλέον για μία πολιτική σύμπραξη, συμμαχία και συνεύρεση των δύο κομμάτων της Αριστεράς.

Τόσο ο κ. Μαργαρίτης, στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, όσο και ο κ. Μητρόπουλος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μού είπαν δημόσια ότι ανάλογα με τις συγκυρίες η μετεκλογική συνεργασία μεταξύ των δύο κομμάτων δεν αποκλείεται καθόλου.

Το γεγονός αυτό όμως αλλάζει εντελώς τον πολιτικό χάρτη στην Ελλάδα γιατί σε περίπτωση επικράτησης στην πρώτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές και με το μπόνους των 50 εδρών, εάν έχει και τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ είναι πιθανόν να σχηματίζει κυβέρνηση. Και πολλοί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι σε μία τέτοια περίπτωση μπορούν να υπολογίζουν και τις ψήφους του αντιμνημονιακού Καμμένου και των Ανεξάρτητων Ελλήνων του.

Αν και δεν κοινοποιείται στα πολιτικά σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ είναι και η, με πολύ προσεχτικά βήματα, προσέγγιση του ΚΚΕ ώστε στις προσέχεις εκλογές να υπάρχει μία αριστερή πολιτική πλατφόρμα (όχι σε επίπεδο συγχώνευσης κομμάτων) ώστε να είναι δυνατή η επικράτηση μίας κυβέρνησης της Αριστεράς.

ΣΚΕΨΕΙΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...