ΣΥΡΙΖΑ: Καταλύτης πολιτικών εξελίξεων τα σκάνδαλα

ΣΥΡΙΖΑ: Καταλύτης πολιτικών εξελίξεων τα σκάνδαλα
Καταιγισμό εξελίξεων ακόμα και πρόωρων εκλογών μέσα στο 2014 εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ πως θα προκαλέσουν οι αποκαλύψεις των νέων οικονομικών σκανδάλων ειδικά αν μπουν στο «χορό» για άλλη μια φορά πολιτικά πρόσωπα.
Κυβερνητική αστάθεια εξαιτίας των τεράστιων σκανδάλων που έρχονται στο φως «βλέπει» η Κουμουνδούρου καθώς «η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με την πολιτική της, που έχει αποδιαρθρώσει το μνημονιακό μπλοκ εξουσίας». Σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «δείγμα τού “κενού εξουσίας” που διαμορφώνεται είναι η ορμητική εμφάνιση δικαστικών ερευνών για σκάνδαλα του παρελθόντος που αγγίζουν το παρόν, όπως τα “χρυσά” δάνεια του Τ.Τ., που συμπαρασύρουν πρόσωπα και καταστάσεις του ΤΧΣ, που αποκαλύπτουν τη διαπλοκή προσώπων του δικομματικού πολιτικού συστήματος με μεγαλοκαναλάρχες και μεγαλοεπιχειρηματίες, που επισημειώνουν την κρίση του άλλοτε κραταιού τραπεζικού συστήματος». Και εκτιμά ότι «αν η υπόθεση Τσοχατζόπουλου τον Μάιο του 2012 υπήρξε η χαριστική βολή για το ΠΑΣΟΚ, τα νέα σκάνδαλα με επίκεντρο τους υπερεξοπλισμούς και τις τράπεζες μπορεί να συμπαρασύρουν τη Ν.Δ. σε άβυσσο ανυποληψίας».

Μέσα σε αυτό το κλίμα η Κουμουνδούρου είναι αποφασισμένη να αξιοποιήσει τα σκάνδαλα και είναι ενδεικτικό ότι μέσω στελεχών της, όπως ο εκπρόσωπος Πάνος Σκουρλέτης, θέτει σειρά ερωτημάτων, ειδικά για τους χειρισμούς του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και του διοικητή της τράπεζας της Ελλάδας για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Ειδικά για τον κ. Στουρνάρα ζητά την παραίτησή του γιατί δεν απομάκρυνε από τη θέση του επικεφαλής στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας την κυρία Σακελλαρίου, η οποία είναι κατηγορούμενη στο σκάνδαλο του ΤΤ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...