Επειδή το τελευταίο διάστημα παρατηρείτε έντονη δραστηριότητα καύσης κλαδιών αποκλάδωσης δένδρων και θάμνων σε όλη την έκταση της Π.Ε. Φωκίδας θέλουμε να εφιστήσουμε την προσοχή όλων των εμπλεκομένων, ιδιαίτερα σε κατά τις ημέρες που από τα δελτία καιρού προβλέπονται ισχυρές εντάσεις ανέμων υπενθυμίζοντας τις διατάξεις του άρθρου 4 της 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης  από την  οποία προβλέπεται ότι  ο ενδιαφερόμενος υποχρεούται να ενημερώνεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία την προηγούμενη ημέρα της καύσης (μετά τη 12η  μεσημβρινή), για τις αναμενόμενες καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν την ημέρα της καύσης, προκειμένου να λάβει γνώση σχετικά με τη δυνατότητα διενέργειας της καύσης. 

Η διενέργεια καύσης αποφεύγεται, όταν οι επικρατούσες τοπικές καιρικές συνθήκες την ημέρα της καύσης ευνοούν έναρξη και ταχεία εξάπλωσης πυρκαγιάς. Κατά το κόψιμο – κλάδεμα θα πρέπει να λαμβάνονται μέτρα ώστε να μην προκαλούνται σπινθήρες από μηχανικά μέσα, όπως καταστροφείς, εξατμίσεις, κλπ.

Τηρούνται ικανές αποστάσεις των προς καύση υλικών από, στύλους και πυλώνες μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, στύλους τηλεπικοινωνιών και φωτισμού, εγκαταστάσεις φυσικού αερίου, υγραερίου, υγρών καυσίμων, άλλων εύφλεκτων υλικών και όρια ιδιοκτησίας.

Παρακαλούμε για την πιστή τήρηση των ανωτέρω



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...