«Συστημένο» Κεφαλογιάννη σε Μενδώνη για τη στήριξη των ανθρώπων του Πολιτισμού

«Συστημένο» Κεφαλογιάννη σε Μενδώνη για τη στήριξη των ανθρώπων του Πολιτισμού
«Συστημένο» Κεφαλογιάννη σε Μενδώνη για τη στήριξη των ανθρώπων του Πολιτισμού


04/05/2020 – 22:13

Ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη κατέθεσε η βουλευτίνα της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη, επισημαίνοντας την επείγουσα ανάγκη στήριξης των καλλιτεχνών και των αντίστοιχων κλάδων.

Η κ. Κεφαλογιάννη υπογραμμίζει τις «ανυπολόγιστες οικονομικές συνέπειες που θίγουν τους καλλιτέχνες, τους εργαζόμενους και όλες τις σχετικές υποστηρικτικές ειδικότητες και επιχειρήσεις», καλώντας την υπουργό Πολιτισμού να ανοίξει τα «χαρτιά» της αναφορικά με τη στήριξη των ανθρώπων αυτών.

«Ανεκτίμητη αποδείχθηκε η αξία του Πολιτισμού κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Μουσική, θεατρικά και κινηματογραφικά έργα, βιβλία, όλα τα πολιτιστικά αγαθά, αποτέλεσαν για όλους τους πολίτες καθημερινή πνευματική τροφή και εξαιρετική στήριξη. Παράλληλα, καλλιτέχνες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, παρείχαν με μεγάλη γενναιοδωρία από την πρώτη στιγμή τη δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης σε πολιτιστικό υλικό. Όλοι όμως, δημιουργοί και εργαζόμενοι στον χώρο του πολιτισμού, αυτή τη στιγμή, πλήττονται άμεσα και σοβαρά από τις συνθήκες που επιβάλλουν τον περιορισμό ή ακόμα και την αναστολή όλων των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι οι ανυπολόγιστες οικονομικές συνέπειες που θίγουν τους καλλιτέχνες, τους εργαζόμενους και όλες τις σχετικές υποστηρικτικές ειδικότητες και επιχειρήσεις. Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως η Γερμανία και η Σουηδία, η Ιταλία και η Βρετανία, έχουν ήδη λάβει και συνεχίζουν να λαμβάνουν ειδικά μέτρα σημαντικής οικονομικής ενίσχυσης για τους καλλιτέχνες και τους επαγγελματίες στον χώρο του θεάματος», αναφέρει η κ. Κεφαλογιάννη και ερωτά την υπουργό Πολιτισμού:

«1. Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για την άμεση αλλά και την μακροπρόθεσμη στήριξη των καλλιτεχνών της χώρας που πλήττονται από τις επικρατούσες συνθήκες λόγω της πανδημίας;
2. Σε ποια φάση βρίσκεται ο διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς πολιτισμού και ποια τα συμπεράσματα για την ουσιαστική αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας;
3. Με ποιον τρόπο η Ελληνική Πολιτεία σχεδιάζει να στηρίξει τη βιωσιμότητα των χώρων θεάματος και ψυχαγωγίας που παραμένουν προς το παρόν κλειστοί σε όλη την Επικράτεια;».

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 37.000 υπογραφές στην πλατφόρμα Avaaz για την καμπάνια «Support Art Workers» (σ.σ «Υποστηρίζω τους Εργαζόμενους της Τέχνης») από ανθρώπους του Πολιτισμού που καταλογίζουν στην κυβέρνηση ότι «μας αγνοεί ως εργαζόμενους, επαγγελματίες και σημαντικό κλάδο της οικονομίας που πλήττεται βάναυσα. Δεν έχει κάνει ως τώρα τίποτε για να μας στηρίξει πραγματικά και δεν έχει παρουσιάσει ένα στοιχειώδες σχέδιο για την επόμενη μέρα, που να μας περιλαμβάνει όλους, χωρίς εξαιρέσεις και μικροϋπολογισμούς».

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...