Σφοδρή χιονόπτωση στην Χαλκιδική – Το έστρωσε ακόμα και στις παραλίες!

Σφοδρή χιονόπτωση στην Χαλκιδική – Το έστρωσε ακόμα και στις παραλίες!

Μεγάλη είναι η κακοκαιρία που πλήττει μέχρι και αυτή την ώρα την περιφερειακή ενότητα της Χαλκιδικής, η οποία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, χωρίς ωστόσο να αποκλειστούν οικισμοί από της μεγάλης έκτασης χιονόπτωση.

«Ευτυχώς δεν υπήρξαν αποκλεισμένα χωριά λόγω της χιονόπτωσης, ωστόσο συνεχίζει να χιονίζει στον Πολύγυρο και στα πιο ορεινά», αναφέρει στο voria.gr ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος.

Μεγάλη ήταν η χιονόπτωση που σημειώθηκε και στη χερσόνησο της Κασσάνδρας και στον δήμο της Νέας Προποντίδας, με χιονόστρωση να σημειώνεται μέχρι και στις παραλίες της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ανοικτός είναι ο δρόμος από Θεσσαλονίκη προς Μουδανιά, όπου η κίνηση μπορεί να γίνει χωρίς αλυσίδες.

Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής, ειδικά στο ορεινό, είναι παντού απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Στον νομό επιχειρούν 25 μηχανήματα της περιφέρειας, ενώ υπάρχει και συνδρομή του στρατού με ένα γκρέιντερ και μια μπουλντόζα, ενώ έχουν μισθωθεί επιπλέον οχήματα.

«Προτεραιότητα μας είναι να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι για το νοσοκομείο Πολυγύρου και τα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας», αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/350720-Sphodre-chionoptose-sten-CHalkidike-To-estrose-akoma-kai-stis-paralies ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...