Σχολεία – μάσκες: Αντιδρούν κάποιοι γονείς – Τι λέει η υφυπουργός Παιδείας

Σχολεία – μάσκες: Αντιδρούν κάποιοι γονείς – Τι λέει η υφυπουργός Παιδείας
Σχολεία - μάσκες: Αντιδρούν κάποιοι γονείς - Τι λέει η υφυπουργός Παιδείας

Σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και αλλού καταγράφηκαν πολλά περιστατικά. Μια μητέρα πέντε παιδιών μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τις ενστάσεις που έχει για τη χρήση μάσκας, την οποία ούτε και η ίδια φορά, είπε χαρακτηριστικά:

“Υποχρεωτική η χρήση μάσκας για ποιον λόγο; Υπάρχουν λοιμωξιολόγοι και επιδημιολόγοι που ισχυρίζονται ότι δεν πρέπει να τη φορούν τα παιδιά γιατί κάνει κακό. Επίσης κάποιοι από εκείνους που σήμερα λένε ότι πρέπει τα παιδιά υποχρεωτικά να φορούν μάσκα, παλαιότερα έλεγαν άλλα. Και πού είναι οι μελέτες που λένε ότι οι μάσκες δεν θα προκαλέσουν πρόβλημα στα παιδιά; Μας υποχρεώνουν να κάνουμε πράγματα για τα οποία δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα. Κανένας υπεύθυνος, λοιμωξιολόγος, υπουργός κ.α. δεν μου υπογράφει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη αν πάθει κάτι το παιδί μου από τη χρήση μάσκας”.

Πατέρας στη Θεσσαλονίκη: Το πολύ πολύ να μην πάνε σχολείο τα παιδιά για έναν χρόνο

Πατέρας στη Θεσσαλονίκη, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, επιχείρησε να εξηγήσει την απόφασή του να μην φορέσουν μάσκα τα παιδιά του ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πάρουν απουσία λέγοντας ότι “τα παιδιά το πολύ-πολύ να μην πάνε ένα χρόνο στο σχολείο Ερωτηθείς γιατί πήρε την απόφαση αυτή ενώ πρόκειται για θέμα δημόσιας υγείας εν μέσω της πανδημίας του κορoνοϊού, ο πατέρας απάντησε «αν υπήρχε πανδημία θα έπρεπε να σωριαζόμασταν όλοι κάτω». «Είμαστε η μοναδική χώρα που γίνεται αυτό, 9 χρονών παιδάκια να τα υποχρεώσουμε να φορέσουν μάσκα» συνέχισε o ίδιος.

Έδιωξαν παιδιά από σχολείο της Πάτρας

Πέντε παιδιά έδιωξαν από σχολείο της Πάτρας καθώς δεν φορούσαν μάσκα. Η διεύθυνση του σχολείου δεν τους επέτρεψε την είσοδο στο σχολικό συγκρότημα, καθώς η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για μαθητές και εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Παρατράγουδα στο Ηράκλειο Κρήτης

Πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς και ξεκίνησαν τα παρατράγουδα σε σχολείο του Ηρακλείου Κρήτης. Συγκεκριμένα στο Δημοτικό Σχολείο Γουρνών μια μικρή ομάδα γονέων δεν επέτρεψαν στα παιδιά τους να πάνε στις σχολικές αίθουσες λόγω της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σύμφωνα με το flashnews.gr. Μάλιστα διαδήλωσαν έξω από το σχολείο κρατώντας μάσκες που είχαν πάνω διάφορα συνθήματα, όπως “φίμωτρο ελεύθερου λόγου”, “παιδομάζωμα ετοιμαστείτε”. Στη συνέχεια πήραν τα βιβλία και αποχώρησαν από το δημοτικό σχολείο Γουρνών.

Εκτός σχολείου ζητήθηκε να βγει από καθηγητή, μία μαθήτρια που δεν δέχτηκε να φορέσει μάσκα στο 1ο ΓΕΛ Κορδελιού. Όπως είπε η μαθήτρια στη μητέρα της βγαίνοντας από το σχολείο, ενημερώθηκε ότι αν δεν φορέσει μάσκα θα πρέπει να βγει εκτός σχολείου και πως θα πάρει τις αντίστοιχες απουσίες, παρ’ όλα αυτά η μαθήτρια δεν δέχτηκε να συμμορφωθεί με την υπόδειξη και αποχώρησε από το σχολείο.

Τι δήλωσε η Σοφία Ζαχαράκη

Κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες ανοίγουν φέτος τα σχολεία, λόγω της πανδημίας, με την υφυπουργό Παιδείας να παραδέχεται μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ότι πρόκειται για «μία νέα πραγματικότητα για τα παιδιά». «Τα παιδιά θα προσαρμοστούν, αλλά εμείς οι μεγάλοι είμαστε εδώ για να τα στηρίξουμε», δήλωσε η Σοφία Ζαχαράκη.

Απαντώντας στους αρνητές της μάσκας, τόνισε ότι η σύσταση για μάσκα είναι «επιμορφωτική», τονίζοντας πως πρόκειται για «μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζει ο κόσμος για να διχαστούμε και σε αυτό».

Όσον αφορά στο θέμα της τήρησης των μέτρων από τα παιδιά, η υφυπουργός Παιδείας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι, «οι εκπαιδευτικοί θα έχουν επιμορφωτικό ρόλο». Σχετικά με την εύρεση νέων αιθουσών, ώστε να αποσυμφορηθούν οι υπάρχουσες, απάντησε πως «όσο κι αν ακούγεται ότι υπάρχουν αίθουσες, δεν υπάρχουν».

«Οι κανόνες πρέπει να ισχύουν για όλους. Θέλουμε να κάνουμε τα σχολεία μας τα πιο ασφαλή μέρη», σχολίασε η Σοφία Ζαχαράκη. Ερωτηθείσα σχετικά με το τι θα γίνει σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος σε μαθητή, υπογράμμισε ότι «υπάρχει ειδικό πρωτόκολλο, το οποίο επικαιροποιήθηκε και έχει γίνει μια task force για όταν εμφανιστεί κρούσμα», διαβεβαιώνοντας ότι, «κάθε σχολική μονάδα να ξέρει τι να κάνει».

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...