Σωτήρης Κορκολής: Δημιουργεί μάσκες προστασίας για τους γιατρούς στη μάχη με τον κορωνοϊό

Συμμάχους στη μάχη με τον κορωνοϊό έχουν βρει οι γιατροί στο πρόσωπο των ανθρώπων που διαθέτουν στην Ελλάδα 3D εκτυπωτές. Η νέα αυτή δυνατότητα που δίνει η τεχνολογία, επιτρέπει στον εκτυπωτή να δημιουργεί αντικείμενα από θερμοπλαστικό. Στις ημέρες της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, οι κάτοχοι τέτοιων εκτυπωτών, κινητοποιήθηκαν μέσα από ομάδες στο Facebook και πλέον κατασκευάζουν ειδικές μάσκες.

korkolis

Ο Σωτήρης Κορκολής από το γνωστό “Βιβλιοπωλείο Κορκολής”Στον Πύργο ο Σωτήρης Κορκολής από το γνωστό βιβλιοπωλείο, είναι ένας από αυτούς που “βάζουν πλάτη” στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και δημιουργεί μάσκες για τις ανάγκες των γιατρών που έρχονται σε επαφή με τα ύποπτα και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου.

“Όσοι έχουμε 3D εκτυπωτή κινητοποιήθηκαν με μέσω ομάδων του facebook οι οποίες πρότειναν το σχέδιο αυτής της στέκας που μπαίνει μπροστά η ασπίδα και έτσι ξεκίνησε πανελλαδικά ένα εγχείρημα εκτύπωσης” εξήγησε μιλώντας στο ilialive.gr.

Στο χώρο του αξιοποιεί τις δυνατότητες του νέου αυτού συστήματος εκτύπωσης που αρχικά προμηθεύτηκε από χόμπι – και η εξέλιξη της τεχνολογίας θα φανερώσει αργά ή γρήγορα τις όλο και αυξανόμενες εφαρμογές στην καθημερινότητά μας.

“Ο ρυθμος παραγωγής ενός μηχανήματος 3D εκτυπώσεις είναι πολύ μικρός, αλλά όταν ενώνονται η δύναμη όλων αυτών που έχουν 3D εκτυπωτή, τότε η παραγωγή γίνεται σημαντική, ώστε να μπορέσει να βοηθήσει έστω και λίγο την κατάσταση. Η παράδοση γίνεται είτε με αποστολή σε ένα κεντρικό τμήμα που έχουν οργανώσει οι ομάδες που ασχολούνται με 3D εκτύπωση, ή μεμονωμένα όπου μπορεί να βοηθήσει ο καθένας σε γιατρούς και νοσηλευτές” όπως ανέφερε ο Σωτήρης Κορκολής, που φυσικά προσφέρει αφιλοκερδώς τις μάσκες που κατασκευάζει.

Το υλικό που χρησιμοποιείται είναι το PLA (polylactic acid). Πρόκειται για ένα ισχυρό, άκαμπτο θερμοπλαστικό, που προσφέρει υψηλή αντοχή κατά την επεξεργασία. Είναι βιοδιασπώμενο σε υψηλό ποσοστό και προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές όπως το άμυλο καλαμποκιού και το ζαχαροκάλαμο. Γι’ αυτό το λόγο δεν εκπέμπει επιβλαβείς αναθυμιάσεις για την υγεία, παρά μόνο μια γλυκιά μυρωδιά…

maskes 2
maskes 3
maskes 4

Ο εκτυπωτής 3D του Σωτήρη Κορκολή στη διαδικασία δημιουργίας μασκών

maskes 5

Και το εξαιρετικό αποτέλεσμα…

ilialive.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...