Σόιμπλε :Εμπόδια στον δρόμο της Ελλάδας προς τις αγορές

Όλοι θέλουμε λύση στην Ελλάδα λέει ο Σόιμπλε
 
«Η Ελλάδα έχει ακόμα εμπόδια που πρέπει να υπερπηδήσει πριν την επιστροφή στις χρηματαγορές», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση, στο συνέδριο του Economist στη Φρανκφούρτη, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
 
Ανάμεσα σε άλλα, η δήλωση αναφέρει ότι «είναι προς το συμφέρον όλων να βελτιωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα το ταχύτερο δυνατόν», ενώ υπογράμμισε πως απομένουν «θετικά σημάδια, παρά τις προκλήσεις». Ο κ. Σόιμπλε επισημαίνει ότι η μαγική λέξη είναι εμπιστοσύνη (…) Υστερα από καθυστέρηση μεγαλύτερη των έξι μηνών, η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα».
 
Ο ίδιος, επιμένει ότι οι μεταρρυθμίσεις  είναι μονόδρομος. «Η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί είναι ο καλύτερος δρόμος προκειμένου να σταθεί και πάλι στα πόδια της η Ελλάδα, όπως συνέβη με τις άλλες χώρες που έλαβαν βοήθεια».
 
 Για την  οικονομία της Ευρωζώνης αναφέρει ότι  έχει αναπτυχθεί γρηγορότερα απ’ ό,τι μια σειρά άλλες μεγάλες οικονομίες, επισημαίνοντας  ότι «οι μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών φέρνουν αποτέλεσμα».
Τέλος τονίζει ότι «υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν, αλλά η Ευρώπη προσφέρει και πάλι στους πολίτες της ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό είναι κάτι που οι άνθρωποι το αντιλαμβάνονται. Τα ποσοστά αποδοχής για την ΕΕ και το ευρώ ανεβαίνουν και πάλι. Ιδίως οι νέοι άνθρωποι έχουν μια θετική στάση έναντι της ΕΕ».
 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/286497-Soimple-Empodia-ston-dromo-tes-Elladas-pros-tis-agores ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...