Σόιμπλε: Εφικτή η συμφωνία έως τις 22 Μαΐου

Σόιμπλε

Η Ελλάδα μπορεί να αναμένει την καταβολή πρόσθετης οικονομικής βοήθειας τον Μάιο

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε- σε συνέντευξή του στις εφημερίδες του δημοσιογραφικού ομίλου Funke – χαρακτήρισε εφικτή την επίτευξη συμφωνίας για τη δεύτερη αξιολόγηση έως τις 22 Μαΐου, λέγοντας ότι «η Ελλάδα μπορεί να αναμένει την καταβολή πρόσθετης οικονομικής βοήθειας τον Μάιο», θέτοντας ωστόσο, ως προϋπόθεση την τήρηση όλων των συμφωνηθέντων εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, προειδοποίησε ότι «όσο παρατείνονται οι διαπραγματεύσεις, τόσο περισσότερο θα ανησυχούν οι αγορές και η οικονομία».

Την ίδια ώρα, χαιρέτισε την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων και χαρακτήρισε ως «θετικά» τα τελευταία δημοσιονομικά στοιχεία.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να προχωρήσει στην περαιτέρω μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, όπως και στη βελτίωση του φορολογικού συστήματος» έσπευσε να συμπληρώσει.

«Είμαι αισιόδοξος γιατί οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε ένα πολύ αποφασιστικό επίπεδο» σημείωσε παράλληλα, επαναλαμβάνοντας την εκτίμηση για αίσιο τέλος της δεύτερης αξιολόγησης.

Όσον αφορά στη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), αρκέστηκε να δηλώσει ότι το εκτελεστικό συμβούλιο «θα αποφασίσει και επισήμως τις επόμενες εβδομάδες».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/281535-Soimple-Ephikte-e-symphonia-eos-tis-22-Maioy ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...