Σόιμπλε και Φεράν γράφουν για την επέκταση των δημοσιονομικών εργαλείων λόγω της κρίσης του Covid-19

Σόιμπλε και Φεράν γράφουν για την επέκταση των δημοσιονομικών εργαλείων λόγω της κρίσης του Covid-19
Σόιμπλε και Φεράν γράφουν για την επέκταση των δημοσιονομικών εργαλείων λόγω της κρίσης του Covid-19


06/04/2020 – 12:48

Οι πρόεδροι των δύο εθνικών κοινοβουλίων (Γερμανίας και Γαλλίας) μιλούν για περισσότερη αλλγλεγγύη. Ωστόσο, η γαλλική κυβέρνηση είναι υπέρ της δημιουργίας των λεγόμενων ομολόγων κορονοϊού, ενώ η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι απολύτως αντίθετη.

«Να σκεφτούμε πώς θα κάνουμε νέα βήματα για περισσότερη αλληλεγγύη και δημοσιονομική ολοκλήρωση λόγω της κρίσης του κορονοϊού. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η συζήτηση θα πρέπει να διεξαχθεί και ότι τα κοινοβούλιά μας μπορούν να συνεισφέρουν  ώστε να διαλυθούν οι παρανοήσεις και να προχωρήσουμε μαζί», τονίζουν ο Πρόεδρος της γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Πρόεδρος της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης Ρισάρ Φεράν σε κοινό τους άρθρο που φιλοξενείται στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» την γαλλική “Les Echos”.

Οι πρόεδροι των δύο εθνικών κοινοβουλίων γράφουν επίσης ότι, εξαιτίας της παρούσας κρίσης, «πρέπει να κινητοποιηθούν και να επεκταθούν με την απαραίτητη ευελιξία ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός και το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο, οι δυνατότητες της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. Επιπλέον πρέπει να τεθούν προσωρινά εκτός ισχύος στην παρούσα κρίση οι εθνικοί και οι ευρωπαϊκοί κανόνες για τα χρέη».

Με αυτό τον τρόπο, οι Σόιμπλε και Φεράν παρεμβαίνουν στη συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αντιδράσει οικονομικά στην πανδημία του κορονοϊού. Η γαλλική κυβέρνηση είναι υπέρ της δημιουργίας των λεγόμενων ομολόγων κορονοϊού, ενώ η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι απολύτως αντίθετη. Ο Σόιμπλε είναι αντίθετος στην αμοιβαιοποίηση χρεών στην ευρωζώνη.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...