Σόιμπλε: Πιθανές αγωγές κατά ΕΚΤ για την αγορά ομολόγων

Σόιμπλε: Πιθανές αγωγές κατά ΕΚΤ για την αγορά ομολόγων
Πιθανό θεωρεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το ενδεχόμενο κατάθεσης αγωγών εναντίον της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για την απόφασή της να προχωρήσει σε νέο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες το βράδυ στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε πως οι αρμοδιότητες της ΕΚΤ «δεν συμπεριλαμβάνουν τη χρηματοδότηση κυβερνήσεων μέσω εκτύπωσης νέου χρήματος από την κεντρική τράπεζα».

«Αν η ΕΚΤ υπερβεί αυτή τη γραμμή, τότε μπορεί κάποιος να ασκήσει αγωγή», πρόσθεσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ. Δήλωσε πάντως «πεπεισμένος» ότι η ΕΚΤ «δεν έχει υπερβεί αυτή τη γραμμή και δεν πρόκειται να την υπερβεί».

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι τόνωσε το επενδυτικό κλίμα την περασμένη εβδομάδα, ανακοινώνοντας ένα νέο πρόγραμμα απεριόριστων αγορών κρατικών ομολόγων.

Χθες, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας άνοιξε το δρόμο για αυτές τις αγορές ομολόγων, εγκρίνοντας, υπό όρους, τη δημιουργία του μόνιμου μηχανισμού διάσωσης της Ευρωζώνης.

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...