Σόιμπλε: Χωρίς κανόνες, η Ευρωζώνη θα καταρρεύσει

«NΑ ΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ»

«Εάν δεν τηρήσουμε τους κανόνες, η Ευρωζώνη θα καταρρεύσει», είπε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ερωτηθείς για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διαθέσει εφάπαξ βοήθημα στους συνταξιούχους.

«Κομισιόν, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ESM ρωτήθηκαν αν η απόφαση της κυβέρνησης συνάδει με τις υποχρεώσεις της και η αρχική απάντηση ήταν “όχι”», έσπευσε να προσθέσει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «Die Zeit».

Σήμερα το απόγευμα, είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του EuroWorking Group, κατά τη διάρκεια της οποίας, θα παρουσιαστεί η αξιολόγηση των θεσμών για τις πρόσφατες εξαγγελίες της Αθήνας.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο ESM προχώρησε στο «πάγωμα» των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, επικαλούμενος τις ενστάσεις ορισμένων κρατών – μελών.

Παρ’ όλα αυτά, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, το Σάββατο εξέφρασε την άποψη ότι οι παροχές Τσίπρα δεν θα επηρεάσουν σημαντικά τα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στη «Die Zeit», αναφέρθηκε και στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, τονίζοντας ότι «η αρχιτεκτονική της νομισματικής ένωσης πρέπει να αλλάξει».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...