Σόιμπλε: «Όχι» σε νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους

Σόιμπλε: «Όχι» σε νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους
Αντιπαραγωγικές χαρακτήρισε τις προτάσεις προς τον επίσημο τομέα για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε συνεδρίαση του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Τόκιο, όπως μεταδίδει το Reuters.
Από την πλευρά του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απαιτεί περαιτέρω κούρεμα του χρέους της Ελλάδας, όμως από τον επίσημο τομέα, κάτι το οποίο δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν οι ευρωπαίοι εταίροι για τα διμερή δάνεια που έδωσαν στην Ελλάδα, ούτε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι κεντρικές τράπεζες χωρών της Ευρωζώνης για τα ομόλογα που κατέχουν.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε ακόμη ότι κανείς δεν μπορεί να αναγκάσει τη χώρα να αποχωρήσει από το ευρώ, εάν η ίδια η χώρα επιθυμεί να παραμείνει εντός της Ευρωζώνης και εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Συνολικά για την κρίση χρέους, ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε ότι υπάρχει μεγαλύτερη πρόοδος από ό,τι νομίζουν οι εξωτερικοί παρατηρητές και πως η ΕΕ βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίλυση των προβλημάτων της.

Τέλος, επιβεβαίωσε ότι καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν σκέφτεται την κατάργηση του ευρώ.

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...