Σύγκρουση Γεωργιάδη – Πολάκη στη Βουλή με βιτριολικούς χαρακτηρισμούς

Αφορμή για τη σύγκρουσή τους στάθηκε η φωτογραφία που κατέθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης στα πρακτικά και εμφανίζει τον κ. Αλέξη Τσίπρα το 2014 να κρατά πανό με σύνθημα «Το Ελληνικό Δεν Πωλείται» – Οι διάλογοι  των δύο ανδρών όπως καταγράφηκαν στα… πρακτικά

Εκρηκτικές διαστάσεις έλαβε η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για νομοσχέδιο που αφορά το Ελληνικό. Παρά το γεγονός ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν επι της αρχής με τις προωθούμενες ρυθμίσεις, η συνύπαρξη στην αίθουσα των Αδωνη Γεωργιάδηκαι Παύλου Πολάκη έβαλε φωτιά στην συζήτηση με τους δύο αντιπάλους να ανταλλάσουν βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

Η διαφωνία του υπουργού Ανάπτυξης και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία των εργασιών στο «Ελληνικό» διανθίστηκε με χαρακτηρισμούς περι «μωρός από τα Σφακιά» και «ακροδεξιός από την Αθήνα» ενώ κατά την κορύφωση της σύγκρουσης ο κ. Πολάκης προσκάλεσε τον κ. Γεωργιάδη λέγοντάς του «πάμε να τα μετρήσουμε… Πάμε στο Ελληνικό να μετρήσουμε πόσα κτήρια έχουν γκρεμιστεί».

Ο κ. Γεωργιάδης είχε έντονη αντιπαράθεση και με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση με αφορμή φωτογραφία που κατέθεσε ο πρώτος στα πρακτικά του κοινοβουλίου. Η φωτογραφία εμφανίζει τον κ. Αλέξη Τσίπρα το 2014 να κρατά πανό με σύνθημα «Το Ελληνικό Δεν Πωλείται». Ο υπουργός Ανάπτυξης υπενθύμισε την στάση της Κουμουνδούρου την περίοδο 2012 – 14, την κυβίστηση που πραγματοποίησε τα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και επικρότησε την θετική ψήφο που δίνει σήμερα το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα στις προωθούμενες ρυθμίσεις.

5268112

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Ραγκούσης υποστήριξε ότι η φωτογραφία που επικαλέστηκε ο υπουργός είναι προϊόν μοντάζ. Για fake news έκανε λόγο και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Νικολαϊδης με ανάρτησή του στο twitter.

Πάντως, στις 27.2.2014 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πραγματοποιήσει εκδήλωση με τίτλο «Το Ελληνικό δεν πωλείται» με κεντρικό ομιλητή τον κ. Αλέξη Τσίπρα

Απαντώντας ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε «δεν ήμουν στις εκδηλωσεις που έκανε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορώ να γνωρίζω αν κρατούσε πανό ο κ. Τσίπρας. Γνωρίζω όμως τις εκδηλώσεις που έκανε η «Αυγή» με τίτλο «Το Ελληνικό Δεν Πωλείται». Γνωρίζω ότι σε αυτές τις εκδηλώσεις ο κ. Τσίπρας εξέφραζε την διαφωνία του με την επένδυση. Ελεγε τότε «αν οι πολίτες θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει στην εξουσία για να κυρώσει συμφωνίες σαν και αυτές του Ελληνικού καλύτερα να ψηφίσουν Σαμαρά». Αυτά που έλεγε ο Τσίπρας τότε είναι χειρότερα από αυτά που δείχνει η φωτογραφία. Η ευαισθησία σας για την φωτογραφία είναι υποκριτική».

Ο διάλογος μεταξύ Γεωργιάδη και Πολάκη έχει ως εξής:

Π. Πολάκης: Ο ακροδεξιός από την Αθήνα μίλησε για τον μωρό από τα Σφακιά

Είσαι ψεύτης. Είπες ότι κατεδαφίστηκαν 900 κτήρια ενώ η υπουργική απόφαση αναφέρει κατεδάφιση των κτηρίων από 294 εως 299. Δηλαδή 5 κτήρια και όχι 900. Πάμε μαζί να μετρήσουμε πόσα γκρεμίστηκαν

Αδ. Γεωργιάδης: Αν στην φράση μου μωρός από τα Σφακιά αναγνωρίζει το πρόσωπό του να το αποσύρω. Εγώ κάποιον άλλο είχα στο μυαλό μου όταν είπα μωρός από τα Σφακιά. Εκπλήσσομαι που θεώρησε ότι τον αφορά. Την ίδια έκπληξη νομίζω έχουν και οι υπόλοιποι στην αίθουσα. Ο Τσίπρας είπε ότι γκρεμίσαμε 1 κτήριο. Ο Πολάκης 5. Συνεννοηθείτε. Για τις κατεδαφίσεις και τα πολεοδομικά φωνάξτε τον ευρωβουλευτή σας τον κ. Κόκκαλη να σας τα εξηγήσει. Το έργο άλλωστε το πήρε η Ιντρακατ.

[…]

5268078

Π. Πολάκης: η υπουργική απόφαση μιλά για 5 κτήρια. Είναι κτήρια όχι οικοδομικά τετράγωνα. Πήγα τον Σεπτέμβριο και τράβηξα βίντεο έξω από το Ελληνικό και δεν υπήρχε καμία μπουλντόζα. Έχεις το θράσος να βγαίνεις και να επιμένεις. Αν το πάς έτσι πάμε να τα μετρήσουμε. Πάμε να μετρήσουμε τα κτήρια.

Γ. Ραγκούσης: κ. Γεωργιάδη είχατε μια δυνατότητα να αποφύγετε τον πρωτοφανή διασυρμό για υπουργό κυβέρνησης. Δεν το κάνατε. Αποδείξατε πριν από λίγο πως λειτουργείτε ως χυδαίο τρόλ του διαδικτύου . Είστε άνανδρος πολιτικά γιατί δεν είχατε το σθένος να ζητήσετε συγγνώμη για την απρέπεια που κάνατε. Συνεχίζετε τις γελοιότητες. Εμείς σας ανακηρύσσουμε ως μέγιστο χορηγό. Το πρόβλημα το έχει το κόμμα σας που έχει αντιπρόεδρο έναν που διακινεί ψεύτικες φωτογραφίες

Αδ. Γεωργιάδης: Το αν είναι αληθινή ή όχι η φωτογραφία δεν μπορώ να το γνωρίζω. Εσείς το ισχυρίζεστε.

Γ. Ραγκούσης: ντροπή σου…

Απ. Αβδελάς (αντιπρόεδρος Βουλής): καθίστε κάτω κ. Ραγκούση. Μη μου ανεβάζετε τη μικρή (πίεση)

Αδ. Γεωργιάδης: εγώ δεν θα σας απευθυνθώ με αυτούς τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιήσατε κ. Ραγκούση. Ισχυρίζεστε ότι η φωτογραφία είναι ψεύτικη. Εγώ δεν ήμουν «παρών» στις διαδηλώσεις κατά του Ελληνικού. Με βεβαιότητα γνωρίζω ότι αυτά που δείχνει η φωτογραφία τα έλεγε διαρκώς ο κ. Τσίπρας. Η ευαισθησία σας για την φωτογραφία είναι υποκριτική Ο Πολάκης αναφέρεται σε μια υπουργική απόφαση ενώ υπάρχει και 2η. Ο Πολάκης πήγε και έκανε αυτοψία στο Ελληνικό όταν είχε λήξει ο χρόνος εργοταξίου. Πήγε καθυστερημένος.

PROTOTHEMA.GR



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...