Σύνοδος Κορυφής: Ξεκίνησε η ολομέλεια – Συζητά την πρόταση Μισέλ

Σύνοδος Κορυφής: Ξεκίνησε η ολομέλεια – Συζητά την πρόταση Μισέλ
Σύνοδος Κορυφής: Ξεκίνησε η ολομέλεια - Συζητά την πρόταση Μισέλ

Μετά την παρουσίαση της νέας πρότασης του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ξεκίνησε η ολομέλεια της Συνόδου Κορυφής σε μία προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης και τον επταετή προϋπολογισμό της ΕΕ.

Η Σύνοδος Κορυφής και οι εξελίξεις

Σύμφωνα με την νέα συμβιβαστική πρόταση του Σαρλ Μισέλ το Ταμείο Ανάκαμψης θα περιλαμβάνει 390 δισεκατομμύρια ευρώ επιχορηγήσεων και 360 δισεκατομμύρια ευρώ δάνεια, σύμφωνα με ένα έγγραφο.

Πρόκειται για μια αλλαγή από τα 500 δισεκατομμύρια ευρώ σε επιχορηγήσεις και 250 δισεκατομμύρια ευρώ σε δάνεια, που είχε αρχικά προταθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το έγγραφο, το οποίο περιήλθε σε γνώση του «Reuters», προορίζεται ως βάση για μια συμβιβαστική συμφωνία μετά από τέσσερις ημέρες ατελέσφορων διαπραγματεύσεων των 27 για το οικονομικό πακέτο βοήθειας.

Προβλέπει επίσης ότι τα εθνικά σχέδια διάθεσης των χρημάτων θα πρέπει να λάβουν την έγκριση της ενισχυμένης πλειοψηφίας των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Η εκταμίευση θα συνδέεται επίσης με κυβερνήσεις που τηρούν το κράτος δικαίου, γεγονός που θα καθιερωθεί επίσης με ενισχυμένη πλειοψηφία των 27.

Επίσης, προβλέπεται ότι το συνολικό ποσό του Πολυετούς Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-27 είναι 1.074,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...