Σύσκεψη για να “χτυπήσουν” το παραεμπόριο στα νησιά

Σύσκεψη για να
Χωρίς σχεδιασμό, με την τουριστική περίοδο να βρίσκεται στην κορύφωσή της, αποφάσισαν να “χτυπήσουν” το παραεμπόριο στα λιμάνια και στα νησιά.
 Ευρεία σύσκεψη έχει συγκαλέσει ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης.

Το παρών δίνουν ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Δημήτρης Μπαντιάς, ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Νίκος Παπαγιανόπουλος, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ  Γιώργος Ανωμερίτης και εκπρόσωποι της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ .

Σύμφωνα με την τελευταία Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για «την προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας από τα Τελωνεία της ΕΕ», η Ελλάδα δεσμεύει ετησίως περίπου 22.000.000 τεμάχια προϊόντων απομιμήσεων, αριθμός που την τοποθετεί στην κορυφή του αντίστοιχου πίνακα στο σύνολο των κρατών μελών της ΕΕ. Ακολουθούν, η Ολλανδία με κατασχεμένα πέρυσι 18 εκατ. αντικείμενα, η Ιταλία με 13 εκατ. και η Βουλγαρία με 11 εκατ.

Την ίδια στιγμή, ο ετήσιος αριθμός των σχετικών υποθέσεων στις οποίες παρενέβησαν οι ελληνικές τελωνειακές αρχές ξεπερνά τις 250. Από το σύνολο των δεσμευμένων προϊόντων στην ΕΕ το 64,4% προέρχεται από την Κίνα, το 14,6% από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το 4,5% από την Αίγυπτο και το 4,1% από την Κύπρο.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του πρώην υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, μέσα στο 2011 ελέγχθηκαν για προϊόντα απομίμησης περισσότερες από έξι χιλιάδες επιχειρήσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα που υπερβαίνουν το 1,2 εκ. ευρώ.

ΚΟΙΝΩΝΙΑΠηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...