Σ. Κεδίκογλου: Πολλά ισοδύναμα δεν έγιναν δεκτά λόγω έλλειψης εθνικής αξιοπιστίας

Σ. Κεδίκογλου: Πολλά ισοδύναμα δεν έγιναν δεκτά λόγω έλλειψης εθνικής αξιοπιστίας
Απαραίτητη εξοικονόμηση για να εξισωθούν έσοδα και δαπάνες χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, το πακέτο των 11,5 δισ.ευρώ, μιλώντας στον Βήμα 99,5. «Πολλά από τα ισοδύναμα που προτείναμε δεν έγιναν δεκτά λόγω έλλειψης εθνικής αξιοπιστίας. Δεν μπορείς να διαβουλευτείς, εάν ο άλλος δεν σε εμπιστεύεται» είπε, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης θα υλοποιηθούν μέχρι το τέλος της θητείας της.

Ερωτώμενος εάν προεκλογικά η ΝΔ γνώριζε όλα αυτά τα προβλήματα ο κ.Κεδίκογλου είπε: «Αυτό που δεν γνωρίζαμε ήταν ότι δεν μπορούσαμε να διαβουλευτούμε όταν ξεκινάγαμε από μηδενικό σημείο αξιοπιστίας για να κερδίσουμε το καθετί, με πρώτη την αξιοπιστία μας. Επαναλαμβάνω ότι αυτές οι δεσμεύσεις θα τηρηθούν μέχρι το τέλος της θητείας αυτής της κυβέρνησης και οι προγραμματικές μας δεσμεύσεις και η συμφωνία με τους κοινοτικούς μας εταίρους θα εφαρμοστούν».

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δύσκολη εξίσωση» το θέμα της περικοπής των δώρων σε συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους, λέγοντας πως «εάν δεν κόψουμε τα δώρα, θα πρέπει να κόψουμε από αλλού».

Προτεραιότητες της κυβέρνησης, πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου, είναι η ανάκτηση της εθνικής αξιοπιστίας, η ανάκαμψη της οικονομίας, η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και η προστασία της αξιοπρέπειας του πολίτη.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...