Τάκης Θεοδωρικακος: Τη Δευτέρα το 70% των δημοσίων υπαλλήλων επιστρέφει στα γραφεία του

Τάκης Θεοδωρικακος: Τη Δευτέρα το 70% των δημοσίων υπαλλήλων επιστρέφει στα γραφεία του
Τάκης Θεοδωρικάκος:


07/05/2020 – 21:52

Ο υπουργός εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ με τον Γιώργο Σιαδήμα και μίλησε για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης για την επιστροφή της οικονομίας στην νέα κανονικότητα

 

  • Τη Δευτέρα το 70% των δημοσίων υπαλλήλων επιστρέφει στα γραφεία του
  •  Θα συμβάλουμε στην οικονομική ενίσχυση των δήμων

Καθώς προχωράει η άρση των περιοριστικών μέτρων από τη Δευτέρα θα επιστρέψει το 70% των δημοσίων υπαλλήλων στην εργασία του αποκάλυψε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος στο Επί του Πιεστηρίου και τον Γιώργο Σιαδήμα στο kontra.

Ο υπουργός Εσωτερικών που θα υπογράψει την εγκύκλιο αύριο τόνισε πως η επιστροφή θα γίνει με όλα τα απαραίτητα μέτρα που έχει υποδείξει η επιτροπή των λοιμοξιολόγων.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος υποστήριξε πως το αμέσως επόμενο διάστημα οι δήμοι θα μπορούν να δίνουν επιπλέον τετραγωνικά στους χώρους εστίασης και όπου δεν είναι εφικτό θα υπάρχει μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών.

Ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε και για την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου το μεσημέρι της Πέμπτης και ξεκαθάρισε πως το υπουργείο Εσωτερικών θα συνδράμει οικονομικά τους δήμους.

Παράλληλα ο Τάκης Θεοδωρικάκος μίλησε και για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» που τις επόμενες εβδομάδες ξεκινάει ουσιαστικά μα τος προσκλήσεις των δήμων που με τα έργα που θα υλοποιηθούν θα φέρουν 40.000 νέες θέσεις εργασίας. Ακόμα αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» με τους ηλικιωμένους και τους οικονομικά αδύναμους που εξυπηρετεί αλλά και τις μόνιμες προσλήψεις που θα γίνουν.

Τέλος ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά οτι ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών δεν υπάρχει. Η κυβέρνηση έχει ισχυρή εντολή τετραετίας και συνεχίζει το έργο της δήλωσε χαρακτηριστικά.


Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...