Τέλος οι τζιχαντιστές από το Ιράκ

Έριξαν τους τζιχαντιστές στο ποτάμι!

Αποτελέσματα φέρνει η μάχη των κυβερνητικών στρατευμάτων με τους τρομοκράτες του Ισλαμικού κράτους που διήρκεσε τουλάχιστον οκτώ μήνες.

Κατά τη διάρκεια των μαχών χιλιάδες άμαχοι έπεσαν θύματα τόσο της βιαιότητας των τζιχαντιστών, οι οποίοι τους χρησιμοποιούσαν ως φυσική ασπίδα, όσο και των βομβαρδισμών από τις συμμαχικές δυνάμεις, ως παράπλευρες απώλειες.

Μάλιστα, σύμφωνα με δήλωση Ιρακινού αξιωματούχου, τουλάχιστον 1.000 τζιχαντιστές έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των μαχών στη Μοσούλη, ενώ ο απολογισμός για τις απώλειες των αμάχων δεν έχει γίνει, αν και αναμένεται να αναδείξει την τραγικότητα της κατάστασης που επικρατούσε.

Ωστόσο, οι Ιρακινοί που απελευθερώθηκαν και οι στρατιώτες της κυβέρνησης ξέσπασαν όλοι μαζί μετά την ολική απελευθέρωση της πόλης, η οποία αποτελεί σύμβολο για το Ιράκ, ενώ η νίκη αυτή καθ’ αυτή αποκτά τεράστια σημασία στη μεγάλη μάχη κατά του τρομοκρατικού δικτύου.

Την απελευθέρωση της πόλης ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Χάιντερ αλ-Αμπάντι, ο οποίος έσπευσε στη Μοσούλη για να περπατήσει στους ελεύθερους πλέον δρόμους της.

«Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων και πρωθυπουργός Χάιντερ αλ-Αμπάντι έφτασε στην απελευθερωμένη πόλη της Μοσούλης και συνεχάρη τους ηρωικούς μαχητές,, αλλά και τους πολίτες του Ιράκ για την μεγάλη νίκη», αναφέρει, χαρακτηριστικά, η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι στον ποταμό Τίγρη έπεσαν τζιχαντιστές που έχουν εγκλωβιστεί την πόλη της Μοσούλης, προκειμένου να γλιτώσουν από τις ειδικές δυνάμεις του Ιράκ, που τους καταδιώκουν.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/292092-Telos-oi-tzichantistes-apo-to-Irak ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...