Τέλος στους πόνους από παθήσεις των χεριών

Τέλος στους πόνους από παθήσεις των χεριών
Οριστικό τέλος στους βασανιστικούς και χρόνιους πόνους από τις παθήσεις του χεριού (τενοντίτιδες, επικονδυλίτιδες, αρχόμενες αρθρίτιδες) βάζει μια νέα θεραπεία  με τοπικές ενέσεις που περιέχουν αυτόλογους παράγοντες (ένζυμα) από το αίμα του πάσχοντας.

Τα θεαματικά αποτελέσματα, της  πρωτοποριακής θεραπείας που εφαρμόζεται πλέον και στη χώρα μας, παρουσιάστηκαν πριν από λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη στο κοινό σύνεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής και της Ελληνικής Εταιρείας Χεριού και Άνω Άκρου.

Όπως τόνισε ο Χειρουργός  Ορθοπεδικός- Μικροχειρουργός Χεριού κ Ιωάννης Α. Ιγνατιάδης και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού-Aνω Aκρου. «Η εφαρμογή της νέας θεραπείας αποτελεί  επανάσταση στην αντιμετώπιση των παθήσεων του χεριού, που ταλαιπωρούν με αφόρητους πόνους δεκάδες εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς πολλές περιπτώσεις καταργεί το χειρουργείο».

Όπως εξήγησε ο κ Ιγνατιάδης, «η θεραπεία που την εφαρμόζει, είναι απλή, γρήγορη και έχει άμεσα αποτελέσματα. Μπορεί να πραγματοποιηθεί σε κατάλληλα εξοπλισμένο ιατρείο και από εξειδικευμένο ιατρό, γεγονός που μειώνει συνολικά το κόστος της επέμβασης, αφού δεν γίνεται καν εισαγωγή σε νοσοκομείο.

Εφαρμογή της θεραπείας

Μετά τη διάγνωση της πάθησης ο γιατρός παίρνει αίμα από τον ασθενή, με μια απλή αιμοληψία. Στη συνέχεια με ειδική επεξεργασία γίνεται λήψη από το αίμα ενός ένζυμου, το οποίο εδράζει στο περίβλημα των αιμοπεταλίων και έχει αυξητικές-επουλωτικές ιδιότητες. Ακολούθως, ο θεράπων γιατρός με σύριγγα κάνει έκχυση του ένζυμου στο σημείο του μέγιστου πόνου ή γύρω από αυτό σε πέντε κοντινά σημεία.

Τον τελευταίο χρόνο η θεραπεία εφαρμόζεται και στην αντιμετώπιση των αρχόμενων αρθρίτιδων μικρών αρθρώσεων όπως του αντίχειρα. Για κάθε θεραπεία μπορεί να χρειασθούν 1-3 συνεδρίες ενώ η διαδικασία εφαρμογής δεν ξεπερνά τα 20-25 λεπτά. Μετά την έκχυση του ενζύματος το χέρι αναρτάται σε ένα περιλαίμιο για δυο ημέρες, ενώ για δυο εβδομάδες δεν επιτρέπεται η καταπόνηση ,όπως συμβαίνει και στην θεραπεία με κορτιζόνη.

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...