Τέλος το αναλογικό σήμα, ζήτω το ψηφιακό!

Τέλος το αναλογικό σήμα, ζήτω το ψηφιακό!

Στη φάση της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης μπήκε από τα ξημερώματα στις 03:00 το πρωί η Αττική με την κατάργηση της εκπομπής του αναλογικού σήματος από τον Υμηττό.

Οι παλαιές τηλεοράσεις βγαίνουν πρακτικά εκτός λειτουργίας αφού το αναλογικό σήμα των ιδιωτικών καναλιών(ΑΝΤ1, ΑLPHA, MEGA ΣΚΑΪ, STAR,ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤV) στον Υμηττό θα «κλείσει» και στο εξής οι εκπομπές θα γίνονται μόνο με ψηφιακό σήμα.

Όσοι τηλεθεατές λαμβάνουν σήμα αποκλειστικά από τον Υμηττό, θα πρέπει να πραγματοποιήσουν ορισμένα απλά βήματα για τη λήψη του ψηφιακού σήματος. Συγκεκριμένα θα πρέπει να ελέγξουν αν διαθέτουν τηλεοπτικό δέκτη που υποστηρίζει την τεχνολογία mpeg4. Αν όχι, πρέπει να προμηθευτούν έναν αποκωδικοποιητή, τον οποίο θα συνδέσουν με την υπάρχουσα συσκευή τηλεόρασης ή να προβούν σε αγορά νέας τηλεόρασης αν επιθυμούν και τέλος να επανασυντονίσουν τα κανάλια τους στις ψηφιακές συχνότητες.

Οι τηλεθεατές μπορούν ήδη να εξετάσουν από το πού «κοιτάει» η κεραία τους, αν λαμβάνουν τηλεοπτικό σήμα από το Κέντρο Εκπομπής της Πάρνηθας – που εκπέμπει αναλογικά – ή από το Κέντρο Εκπομπής του Υμηττού – που εκπέμπει και ψηφιακά, και να επιλέξουν αν επιθυμούν να έχουν καλύτερη εικόνα λαμβάνοντας το ψηφιακό σήμα, και στρέφοντας την κεραία τους, αν υπάρχει η δυνατότητα, προς αυτό το Κέντρο Εκπομπής.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι τηλεθεατές δεν χρειάζεται να προβούν σε αγορά καινούργιας συσκευής, δεν χρειάζεται να αγοράσουν καινούργια κεραία, και μπορούν μόνοι τους να κάνουν την εγκατάσταση του αποκωδικοποιητή.

ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΥΛ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...