Τέρμα το αστείο με την ΕΠΟ: «Από σήμερα μπαίνει ένα τέλος» ξεκαθάρισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Με συντριπτική πλειοψηφία η Super League υπέρ της παραμονής του Κλάτενμπεργκ – «Πόλεμος» πλέον με την ΕΠΟ.

Στα όπλα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Και όπως φαίνεται η 12η Ιουλίου αναδεικνύεται σε μέρα ιστορική, καθώς η Super League μετά την ανταρσία Μπαλτάκου για το θέμα του αρχιδιαιτητή παίρνει την κατάσταση στα χέρια της και ξεκινά τις διαδικασίες ως και για την ανεξαρτητοποίηση της από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Ναι, όπως αναμένονταν η ακατανόητη επιλογή του Τάκη Μπαλτάκου να ανακοινώσει πριν από το συμβούλιο της Super League τον εκλεκτό του για την θέση του αρχιδιαιτητή (Στέφεν Μπένετ) και επί της ουσίας να θελήσει να… τελειώσει τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Δέκα ομάδες της διοργανώτριας αρχής ψήφισαν εκ νέου υπέρ της παραμονής του Άγγλου στο πόστο του (αυτή τη φορά πλάι στο «όχι» της ΑΕΚ προστέθηκε και ο ΠΑΟΚ με τον Αχιλλέα Μπέο, ενώ η Λαμία ψήφισε «λευκό») αλλά με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισαν την πρόσληψη του Μαρκ Κλάτενμπεργκ από την Super League.

Και δεν έμειναν μόνο σε αυτό. Διότι η Super League ομόφωνα αποφάσισε την δημιουργία ομάδας εργασίας για την ανεξαρτητοποίηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από την ΕΠΟ. Τα όσα ακούστηκαν στην τηλεδιάσκεψη για την Ομοσπονδία, αλλά και ειδικά τον Τάκη Μπαλτάκο είναι ενδεικτικά της κατάστασης.

«Μέχρι τώρα έκανα υπομονή και προσπάθεια να συνθέσουμε και να πάμε το ποδόσφαιρο πιο μπροστά. Πριν λίγο ο κύριος Μπαλτάκος δείχνοντας ποιος είναι ανακοίνωσε την πρόθεση του για την πρόσληψη του κυρίου Μπένετ, του βοηθού του Κλάτενμπεργκ.

«Δηλαδή απέτυχε ο Κλάτενμπεργκ και πέτυχε ο βοηθός του;» αναρωτήθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Και ξεκαθάρισε πως «από σήμερα αλλάζει η στάση μου οριστικά. Θα ζητήσω κι ένα γραφείο στην ΕΠΟ απο αύριο ως αντιπρόεδρος για να δούμε τι ακριβώς γίνεται εκεί μέσα. Και θα τα βρούμε όλα. Και θα τα ψάξουμε όλα».

Πρόκειται για «μια μεθόδευση που προκαλεί σε όλα τα επίπεδα. Δικτατορικές αντιλήψεις που δεν μπορούν να κρυφτούν απο κάποια ανθρωπάκια που δεν έχουν πληρώσει ποτέ τους εισιτήριο για έναν αγώνα και δεν έχουν καμμιά σχέση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Απο σήμερα μπαίνει ένα τέλος. Το ποδόσφαιρο θα πάει μπροστά θέλουν δε θέλουν!» ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του ο πρόεδρος της Super League. Και όπως καταλαβαίνει ο καθένας ο «πόλεμος» μόλις… άρχισε.

Αλαφούζος: «ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ελέγχουν το ΔΣ της ΕΠΟ»

Στα… όπλα όμως και ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού που μίλησε όπως ποτέ άλλοτε στον συνεταιρισμό: «Μένω άναυδος με αυτά που ακούω. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ελέγχουν το ΔΣ της ΕΠΟ.

Είναι δυνατόν να δεχόμαστε ένα καπέλο απο την ΕΠΟ; Λίγα λεπτά πριν το συμβούλιο; Εμείς θα πούμε τι θα γίνει και κανείς άλλος». «Οι χειρισμοί της ΕΠΟ είναι ο ορισμός της προσβολής απέναντι μας. Οφείλεται περισσότερος σεβασμός.

Δεν μπορεί να είμαστε το 90% των εσόδων τους και το 5% των αποφάσεων» πρόσθεσε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Πράσινης ΠΑΕ, Λεωνίδας Μπουτσικάρης.

«Μας γυρνάει χρόνια πίσω η ΕΠΟ»

Στο ίδιο μήκος κύματος όμως και οι τοποθετήσεις σχεδόν όλων των ομάδων του συνεταιρισμού: «Δεν είναι δυνατόν να αποφασίζεται κάτι τέτοιο με αυτό τον τρόπο» ανέφερε ο ΑΡΗΣ. «Μετά το σημερινό πρέπει να διακοπεί κάθε κουβέντα με την ΕΠΟ» πρόσθεσε ο Λεβαδειακός.

«Μας γυρνάει χρόνια πίσω η ΕΠΟ με την τακτική αυτή του αιφνιδιασμού, δηλώνει ότι η ΕΠΟ δεν θέλει σχέση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και προσβάλει όλους τους ιδιοκτήτες των ομάδων.

Είναι αστεία πράγματα πέφτω απο τα σύννεφα!!! Βλέπω ότι πήρε εντολή να καρατομήσει τον Κλάτενμπεργκ» ήταν η ατάκα του Γιώργου Σπανού (Ατρόμητος).

«Δεν κατανοούμε αυτό που έκανε η ΕΠΟ. Ήταν λάθος και δυστυχώς δεν έχει σχέση με τα θέλω του ελληνικού ποδοσφαίρου» υποστήριξε ο ΟΦΗ.

«Πρόκειται για ύπουλη και υστερόβουλη ενέργεια της ΕΠΟ κατά του Επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Όσο πιο γρήγορα αυτονομηθούμε τόσο καλύτερα» ήταν η θέση του Αστέρα Τρίπολης.

«Είναι καρατόμηση χωρίς κανόνες. Προσπάθησαν να τον βγάλουν αποτυχημένο τον Κλάτενμπεργκ ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων τον ήθελε και σήμερα λένε ότι θα βάλουν αρχιδιαιτητή τον βοηθό του… αποτυχημένου. Χωρίς συνεννόηση και με αιφνιδιασμό» υποστήριξε ο Ιωνικός.

«Δεν έπρεπε να μας αιφνιδιάσουν. Ούτε να αποφασίζει η ΕΠΟ μόνη της» πρόσθεσε από την πλευρά της ο Παναιτωλικός. «Εμείς επιμένουμε στην απόφαση μας. Αυτά που είπαμε δέκα μέρες πριν ισχύουν απολύτως. Ναι στον Κλάτενμπεργκ και όχι σε όλα αυτά που μεθόδευσε η ΕΠΟ με αυτό τον άθλιο τρόπο» πρόσθεσε ο Παναιτωλικός.

Τα μπερδεμένα του ΠΑΟΚ

Από την αντίπερα όχθη;

Αξίζει το σχόλιο του Μάκη Γκαγκάτση ως ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Διότι ο Δικέφαλος του Βορρά συνεχίζει να έχει μια δική του… οπτική στα πράγματα (ή έστω να παριστάνει). Ψήφισε εναντίον της παραμονής του Κλάτενμπεργκ αλλά είπε πως «δεν έχουμε πρόβλημα με το πρόσωπο Κλάτενμπεργκ, αλλά κάθε δυο χρόνια πρέπει να αλλάζουν τα πρόσωπα!».

Παράλληλα υποστήριξε πως «συμφωνούμε σε όλα τα άλλα να οργανωθούμε και να ανεξαρτητοποιηθούμε σε πολλούς τομείς σε σχέση με την ΕΠΟ».

*Αξίζει να σημειωθεί πως από τη συνεδρίαση και με πρωτοβουλία του Βαγγέλη Μαρινάκη αποφασίστηκε να ξεκινήσουν διαβουλεύσεις και για την Κοινή διαχείριση τηλεοπτικών εσόδων.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...