Τήρηση της συμφωνίας για το προσφυγικό ζήτησε ο Αβραμόπουλος από τον Γιλντιρίμ

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, είχε ο επίτροπος Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο περιθώριο της διάσκεψης του Μονάχου.

Το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομάρ Τσελίκ.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας έχει συμβάλει καθοριστικά στη σημαντική μείωση των αφίξεων προσφύγων και μεταναστών και τόνισε ότι οι δύο πλευρές πρέπει να συνεργαστούν στενά για την εκπλήρωση των κριτηρίων που έχουν συμφωνηθεί.

Παράλληλα, ο Έλληνας επίτροπος αναγνώρισε την πίεση που δέχεται η Τουρκία εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στη γειτονική της περιοχή.

Εξάλλου, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επεσήμανε ότι η Κομισιόν στήριξε με αποφασιστικότητα την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.

Οι Μπιναλί Γιλντιρίμ και Μεβλούτ Τσαβούσογλου τον ευχαρίστησαν για τις προσπάθειες που καταβάλλει για την ενίσχυση των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας και παρατήρησαν ότι οι σχέσεις αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε καλύτερο επίπεδο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

Η τουρκική πλευρά ανέφερε ότι προσβλέπει στη στήριξη του Ευρωπαίου επιτρόπου, προκειμένου να επιτευχθεί πρόοδος και να ξεπερασθούν τα εμπόδια που υπάρχουν.

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις 2 Μαρτίου, θα παρουσιάσει τη νέα έκθεση προόδου σχετικά με την εφαρμογή της ευρωτουρκικής συμφωνίας.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/271368-Terese-tes-symphonias-gia-to-prosphygiko-zetese-o-Abramopoylos-apo-ton-Gilntirim ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...