Τίτλοι τέλους για τις απεργιακές κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Τίτλοι τέλους για τις απεργιακές κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
Τίτλοι τέλους πέφτουν στην κινητοποίηση που έβαλε η διαθεσιμότητα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου, την οποία συγκάλεσε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεοδόσης Πελεγρίνης, αποφασίστηκε να ξεκινήσουν τα μαθήματα στο Καποδιστριακό τη Δεύτερα 16 Δεκεμβρίου προκειμένου να διασωθεί το εξάμηνο.

«Ζητούμε από τα τμήματα, όλες τις συνιστώσες του πανεπιστημίου και το υπουργείο να βοηθήσουν για να ξεκινήσει η διδασκαλία στς 16 Δεκεμβρίου. Αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική οδός για την άρση του αδιεξόδου» τόνισε ο κοσμήτορας της σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών Μιχάλης Τσινισιζέλης σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης.

«Ο στόχος είναι να ανοίξει το εξάμηνο εάν αυτό είναι εφικτό» πρόσθεσε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι έχουν δημιουργηθεί σοβαρότατα προβλήματα εξαιτίας της διαθεσιμότητας. «Πρέπει να αρθούν οι τεχνικές δυσκολίες ώστε να επιστρέψουν οι υπάλληλοι στις θέσεις τους» κατέληξε ο κ.Τσινισιζέλης, εκφράζοντας την ελπίδα να φτάσει το μήνυμα της συγκλήτου στους απεργούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ.

«Πήραμε μια καθαρή απόφαση, η οποία περιγράφει σαφώς την κατάσταση» σημείωσε, από την πλευρά της, η Ελένη Καραμαλέγκου, πρόεδρος του τμήματος Φιλολογίας του ιδρύματος.

«Η απόφαση είναι να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο σε όλο του το εύρος» σημείωσε, προσθέτοντας ότι για να γίνει αυτό απαιτείται μια ουσιαστική συζήτηση σε ήπιο κλίμα. Εξέφρασε τέλος την πεποίθηση ότι το εξάμηνο μπορεί να σωθεί «χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

Πάντως, την ίδια ώρα, οι πρόεδροι και αναπληρωτές πρόεδροι των συμβουλίων των πανεπιστημίων υπέγραψαν κοινή δήλωση με την οποία εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για «τις απαράδεκτες επιθέσεις που δέχεται ο θεσμός των Συμβουλίων, νομίμως εκλεγμένων οργάνων που αναδείχθηκαν με την ψήφο της μεγάλης πλειοψηφίας των διδασκόντων των Ελληνικών ΑΕΙ και απαρτίζονται από ακαδημαϊκούς με διεθνή καταξίωση, ακεραιότητα και δημοκρατικό ήθος».

«Υπό το πρίσμα αυτό, χαρακτηρισμοί περί “πέμπτης φάλαγγας” ή “ναζί”, είναι απόλυτα έξω από τα αποδεκτά όρια συμπεριφοράς στον ακαδημαϊκό χώρο και συνιστούν βαθύτατη προσβολή για την ίδια την πανεπιστημιακή κοινότητα» προσθέτουν.

«Πεποίθησή μας είναι ότι τα “κλειστά” Πανεπιστήμια αναστέλλουν κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού και εξέλιξής τους και υπονομεύουν τη δημόσια παιδεία. Σε αντίθεση τα ανοιχτά πανεπιστήμια είναι προς το συμφέρον όλων και ιδιαίτερα των φοιτητών και της ελληνικής κοινωνίας στο σύνολό της, την οποία οφείλουμε να σεβαστούμε», καταλήγουν

ΠΑΙΔΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...