Τί δείχνει νέα δημοσκόπηση στην Αυστρία

Στις 15 Οκτωβρίου αναμένεται να διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στην Αυστρία.

Η ολομέλεια της Βουλής ήδη σε χθεσινή συνεδρίασή της είχε αποφασίσει την αυτοδιάλυσή της, έναν χρόνο πριν από την ολοκλήρωση της πενταετούς θητείας της που κανονικά έληγε τον Σεπτέμβριο του 2018.

Στην πρώτη δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας Der Standard, το Λαϊκό Κόμμα προηγείται με ποσοστό 33 % και διαφορά επτά μονάδων από το δεύτερο, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (ποσοστό 26 %), που ηγείται του έως τώρα κυβερνητικού συνασπισμού τους.

Το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, το οποίο εμφανιζόταν εδώ και πάνω από ένα χρόνο σε όλες τις δημοσκοπήσεις ως η πρώτη πολιτική δύναμη στην Αυστρία, με ποσοστά που υπερέβαιναν το 30 %, περιορίζεται πλέον σε ένα 24 %.

Ακολουθούν οι Πράσινοι με ποσοστό 9 % και με μόλις 4 % το νεοφιλελεύθερο κόμμα ΝΕΟΣ (Νέα Αυστρία), το οποίο σε παλαιότερες δημοσκοπήσεις και πριν την ανάδειξη του Σεμπάστιαν Κουρτς στην κορυφή της ηγεσίας του Λαϊκού Κόμματος, εμφανιζόταν με διψήφιο ποσοστό ενώ, σύμφωνα με την τωρινή δημοσκόπηση φέρεται να είναι δύσκολη η εκ νέου είσοδος του στη Βουλή, καθώς ισχύει το όριο του 4 %.

Στη δεύτερη δημοσκόπηση, του εβδομαδιαίου πολιτικο-οικονομικού περιοδικού Profil, το Λαϊκό Κόμμα εμφανίζεται με ποσοστό 32 %, το Σοσιαλδημοκρατικό με 28 %, το Κόμμα των Ελευθέρων με 25 %, οι Πράσινοι με 8 % και το ΝΕΟΣ με 5 %.

Στις τελευταίες αυστριακές βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2013, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα είχε συγκεντρώσει ποσοστό 26,8 % και 52 έδρες στο σύνολο των 183 της αυστριακής Βουλής, το Λαϊκό Κόμμα 24 % και 47 έδρες, το Κόμμα των Ελευθέρων 20,5 % και 40 έδρες, οι Πράσινοι 12,4 % και 24 έδρες και το ΝΕΟΣ 5 % και 9 έδρες.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/292807-Ti-deichnei-nea-demoskopese-stn-Aystria ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...