Τί δείχνει νέα δημοσκόπηση στη Γαλλία

Εύκολα την επικεφαλής της Ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, φαίνεται να κερδίζει στο δεύτερο γύρο των γαλλικών Προεδρικών εκλογών, ο ανεξάρτητος υποψήφιος, Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της “Opinionway”, αν η σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν περνούσε στο δεύτερο γύρο με τον Φρανσουά Φιγιόν, τότε η ίδια θα αποσπούσε το 42% των ψήφων τρώγοντας τη σκόνη του πρώην πρωθυπουργού που πλήττεται από το σκάνδαλο “Penelope” (της αργομισθίας της συζύγου του), ο οποίος θα λάμβανε 52%. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό της Λεπέν σε δημοσκόπηση για τον δεύτερο γύρο μέχρι στιγμής φέτος.

Η δημοσκόπηση δείχνει πως, η Λεπέν λαμβάνει τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων στον πρώτο γύρο της 23ης Απριλίου, αλλά στη συνέχεια χάνει είτε από τον Μακρόν είτε από τον Φιγιόν στον δεύτερο γύρο, στις 7 Μαΐου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Λεπέν παίρνει 26% στον πρώτο γύρο, σε σύγκριση με 22% για τον Μακρόν και 21% για τον Φιγιόν.

Ο κεντρώος Μακρόν είναι στη συνέχεια ο υποψήφιος που είναι το πιθανότερο να κερδίσει την Λεπέν στον δεύτερο γύρο, καθώς αναμένεται να λάβει, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, 63% των ψήφων, ενώ η Λεπέν 37%.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...